Erling Haaland prozradil, proč odmítl Real Madrid

Raketový vstup do sezóny pro norského reprezentačního útočníka, který v šesti utkáních Premier League stihl nastřílet deset branek, značí to, že se při své volbě nového týmu rozhodl správně a prostředí v Manchesteru, tým i trenér mu sedí. Přesto byla přestup do City sázkou na nejistotu a odmítnutí Realu Madrid vyvolalo velkou diskuzi.

Hráčem, který do letošní sezóny vstoupil jednoznačně nejlépe, je norský útočník Manchesteru City, Erling Haaland, který po deset vstřelených brankách kraluje žebříčku střelců a rozptýlil tak veškeré počáteční pochybnosti o správnosti volby. Čísla jasně ukazují, že se Haaland rozhodl dobře a jeho adaptace v týmu je neuvěřitelná.

Erling Haaland se angažoval v posledních měsících nejen ve fotbale, se společností Viaplay se dohodl na natočení dokumentárního filmu s patřičným názvem, Haaland: volba. Obsah dokumentu bude zveřejněn exkluzivně pro uživatele platformy, kteří se mají na co těšit. Haaland společně se svým otcem v něm popisuje proces volby konečného rozhodnutí o tom, kde bude útočník hrát.

V dokumentu se fanoušcí dozvědí, jak precizně tato dvojice vyhodnocovala jednotlivé nabídky. Oba si byli vědomi toho, že Haaland může podepsat smlouvu s jakýmkoliv klubem na světě, a tak vyhodnotili každý detail. A došlo i na očekávanou odpověď. „Jak můžete odmítnout legendární klub, jako je Real Madrid,“ zeptá se novinář. Na to Haaland po pár vteřinách odpovídá. „Dobrá otázka, to totiž opravdu nejde.“

Vysvětlení tedy podává Alf-Inge Haaland, útočníkův otec. „Hlavní kritérium pro nás bylo to, kdo vlastně potřebuje útočníka?“ Otec a syn si porovnali nabídky, které měli k dispozici a zaměřili se na fakt, že hráčem Realu Madrid je Karim Benzema, který je v klubu neoddiskutovatelnou devítkou. V Manchesteru City by ale Haaland byl od první minuty jasnou volbou číslo jedna. Navíc se na začátku léta mluvilo až příliš o tom, že Real jedná o angažování Mbappého. K tomu sice nedošlo, ale pro norského hráče už bylo vše jasné. Zvolil si klub, kde bude opravdu potřebný a podepsal v Manchesteru City.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace