Espanyolu se nelíbila slova Piquého a Busquetse, podal na ně stížnost

Sergio Busquets a Gerard Piqué (© sport.es)

Dvojzápas čtvrtfinále Copa del Rey mezi Espanyolem a Barcelonou bude mít dohru. Vedení Espanyolu se ohradilo proti slovům Gerarda Piquého a Sergia Busquetse a podalo na oba hráče stížnost ke Komisi proti násilí.

Katalánského klubu se nelíbil výrok Gerarda Piquého po odvetném střetnutí, kdy ho pojmenoval jako Espanyol z Cornelly a dodal, že si "prožil svůj týden slávy". "Domníváme se, že jakékoliv vyjádření s evidentním despektem k městu Cornellà, jako tomu bylo v případě pana Piquého, má nebezpečně blízko k xenofobii a podporuje násilí a netoleranci v našem sportu," stojí v prohlášení Espanyolu.

Trnem v oku zástupcům Pericos je i prohlášení Sergia Busquetse, jenž uvedl, že "hráči Espanyolu slavili výhru po prvním zápase, jako by už postoupili, ale dvojzápas se hraje na 180 minut a ukázali jsme, že máme jasně navrch". "Je nepřijatelné, aby si sportovec stěžoval na to, že soupeř oslavoval vítězství. Busquetsova slova naprosto odporují respektu ve fotbale a mohou vyvolat násilí a netoleranci," odůvodnil Espanyol stížnost na barcelonského záložníka.

Modrobílý celek z katalánské metropole rovněž upozornil na vulgární pokřiky fanoušků Barcelony, mezi které patřily "Smrt Espanyolu", "Nenávist k Espanyolu", "Bastardi Periquitos (Andulky - přezdívka Espanyolu)", "Pericos, patříte Číně", "Perico, nezapomeň, jsi sra.ka" nebo "Zku.vysyni z Espanyolu". "To vše podporuje rasismus, xenofobii, násilí a netoleranci ve fotbale a odporuje to řádu Španělského fotbalového svazu," dodává prohlášení klubu.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace