Euro bylo odloženo na příští rok, evropské poháry by se mohly dohrát systémem Final Four

(© marca.es)

UEFA dnes měla důležité zasedání ohledně budoucnosti Eura a evropských pohárů.

Prvním výsledkem je očekávaný odklad evropského šampionátu z letošního léta na příští rok. Systém ani obsazení turnaje se němení, což znamená, že Španělsko se utká v základní skupině se Švédskem, Polskem a postupujícím z baráže (Bosna, Irsko, Severní Irsko či Slovensko) a hrát se bude v původně oznámených 12 městech Evropy, mezi nimiž je i baskické Bilbao.

Nejasno je stále ohledně evropských pohárů, které zůstávají závislé na vývoji pandemie koronaviru. UEFA už má připravené scénáře, pokud by nebylo možné dohrát všechny zbývající kola play-off dle původního plánu.

Namísto semifinále a finále Ligy mistrů a Evropské ligy by se mohly konat miniturnaje Final Four, kterých by se zúčastnily čtyři nejlepší kluby každé soutěže. Final Four by byla rozložena do několika dnů ve městě, které mělo hostit finále- Instanbulu (Liga mistrů) a Gdaňsku (Evropská liga).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace