Evropa last minute: milionový zvrat Valencie a fotofiniš Espanyolu

Radost Espanyolu (© marca.es)

Napínavá bitva o evropské poháry skončila šťastně pro Valencii a Espanyol. Mnohými odepisované týmy se do kontinentálních soutěží protlačily na poslední chvíli.

Valencii by na miliony z Ligy mistrů po první polovině sezóny zřejmě netipoval skoro nikdo. Netopýři ji zakončili na jedenáctém místě s 12bodovou ztrátou na Sevillu a 6bodovou na Getafe, týmy s nimiž se o Ligu mistrů v závěru sezóny prala.

Jenže manko na oba soky Valencia smazala, v předposledním kole se poprvé propracovala na čtvrtou příčku a v posledním mači ligové sezóny ji uhájila. Valencia díky tomu přepsala historii La Ligy, neboť dosud žádný tým nedokázal po první půlce sezóny smazat 10 a vícebodovou propast a postoupit do Ligy mistrů.

Uznání si zaslouží i Espanyol, který skončil sedmý a zahraje si Evropskou ligu. S Katalánci přitom nikdo nepočítal, ještě po 29. kole měli na sedmý post ztrátu 9 bodů. V závěrečných dvou měsících však nebyl v La Lize lepší tým. Espanyol bilancí 5 výher, 4 remíz a 19 bodů ze 27 možných překonal Valencii, Barcelonu, Atlético i Sevillu... Do Evropy se díky fotofiniši v posledním kole, kdy na základě lepší vzájemné bilance přeskočil Athletic, vrací Espanyol po 12 letech.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace