Fanoušci Betisu mají novou modlu: Isco se počtvrté stal hráčem utkání

Isco Alarcon, nová modla fanoušků Betisu

Stadion Benita Villamarína a jeho fanoušci mají novou modlu. Jméno Isca je skandováno jednohlasně na konci každého utkání. Ve všech čtyřech ligových vystoupeních klubu zelenobílých byl Isco fanoušky zvolen hráčem utkání. Kdo by si pomyslel, že tribuny tak rychle zapomenout na odchod mexického kouzelníka Sergia Canalese?

Letní přestupové okno ve španělské lize přineslo překvapivý odchod Sergia Canalese, klíčového záložníka Betisu, a stejně překvapivý příchod Isca Alarcóna od městského rivala, FC Sevilla. V klubu posledních několik měsíců nehrál po neshodách se sportovním ředitelem Monchim, což prozradil v nedávném rozhovoru.

Devět měsíců bez zápasového zatížení ale jako by se vůbec na rodákovi z Malagy nepodepsalo. Kouzelník Isco s míčem u nohy fanouškům Betisu předvádí, že je muž na svém místě a v prvních čtyřech ligových utkáních byl čtyřikrát jmenován nejlepším hráčem zápasu.

Isco se stal okamžitě neoddiskutovatelným členem základní jedenáctky trenéra Pellegriniho, který ho dokonale zná. Byl to totiž on, kdo jej nechal debutovat v Malaze. Isco Alarcon se stal okamžitě lídrem šatny a tvůrčím hráčem, všechny míče a nebezpečné útoky andaluského týmu prochází přes něj. Isco v posledním ze čtyřech ligových utkání nasměřoval Betis k vítězství, dokonale  rozhýbal a usměrnil útoky a ukázal záblesky svých nekonečných kvalit: přihrávky, kontrola míče, souboje jeden na jednoho, hra s míčem i bez něj.

Jedenatřicetiletý záložník nasbíral během prvních čtyř zápasů 322 minut, zapsal dohromady 188 přihrávek s vysokou úspěšností přesahující 90%. Účet gólových přihrávek zatím neotevřel, ačkoli se podílel aktivně na několika brankách a jednu dokonce vstřelil.

Isco se v Betisu opět postavil na nohy, opět se fotbalem baví a fanoušci s ním. Betis má radost, že má ve svých řadách hráče, kterých je na trhu málo. A navzdory nedostatku minut během posledních let v Realu a Seville má Isco v sobě stále kvalitu a fotbalovost, která ho vždy zdobila. Nový lídr šatny ale zůstává skromný: „Chci si jen užívat fotbal a pomáhat svému týmu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace