Faubertovo hostování v Realu Madrid posloužilo jako inspirace chystaného seriálu o přestupech Mercato

Mercato (© marca.es)

Na televizní obrazovky se chystá další série z fotbalového prostředí, která slibuje zajímavý pohled do zákulisí a nese název Mercato.

Jejím autorem je hráčský agent Yvan Le Mée, jenž zastupuje například obránce Realu Madrid Ferlanda Mendyho a celkem uskutečnil už přes 500 přestupů. Jak sám přiznal, inspirací pro seriál mu bylo pro mnohé nepochopitelné hostování Juliena Fauberta v Realu Madrid z anglického West Hamu.

"Byl to překvapivý přesun. Nešlo o žádný kouzelnický trik, ale o shodu náhod, díky kterým skončil Faubert v Realu Madrid," připomíná Yvan Le Mée rok 2009, kdy Faubert nastoupil za Real Madrid během půlročního angažmá jen do dvou zápasů a proslavil se "šlofíkem" na lavičce během utkání proti Villarrealu či zmeškaným tréninkem s odůvodněním, že si "myslel, že má volný den". "Je to v podstatě základ celé série, protože se mě celý svět ptal, jak se mohl do Realu Madrid dostat hráč, který působil dojmem, že nemá potřebnou úroveň. Lidé to neočekávali a my jim vysvětlíme, proč a jak k tomu došlo."

V seriálu se objeví fiktivní postavy agenta Vincenta Bermana a 28letého fotbalisty Juventusu Rubena Maltelliho, jenž chce italský klub opustit ve snaze získat Zlatý míč. Na projektu se podíleli i lidé ze skutečného fotbalového prostředí - hráč Romain Alessandrini z čínského celku Qingdao Huanghai, bývalý prezident Marseille a Nancy Jean Michel Roussier či novinář Massaoud Benterki. Z jejich zkušeností a zážitků bude složen příběh.

Zatím není jasné, kdy a kde bude seriál vysílán. "Zatím je vše ve fázi jednání. Už jsme se bavili s poskytovateli, jako jsou Amazon, Netflix nebo Apple, ale kvůli pandemii koronaviru se vše zastavilo. Chtěli jsme, aby byl seriál hotový před letním přestupovým oknem, ale teď je vše vzhůru nohama," uvedl Le Mée.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace