Fàbregas se definitivně vrací do Barcelony

Cesc Fàbregas (© as.com)

Několikaletá přestupová story je u konce. Arsenal se dohodl s Barcelonou na prodeji záložníka Cesca Fàbregase, jemuž tak k vytouženému přestupu zbývá jen projít zdravotní prohlídkou a podepsat smlouvu, k čemuž dojde v pondělí.

Pro Fàbregase je na Nou Camp připraven kontrakt na pět let s výkupní klauzulí ve výši 200 milionů eur. Barcelona za reprezentačního záložníka zaplatí 29 milionů eur, dalších 5 milionů eur přinesl do transferu samotný hráč tím, že se v každém roce smlouvy vzdal jednoho milionu eur, a posledních 5 milionů eur může do Londýna putovat formou bonusů.

Končí tedy 8leté spojení Fàbregas a Arsenalu, do kterého přišel jako 16letý mladík v srpnu 2003 a za Gunners odehrál 303 zápasů a vstřelil 57 branek.

V Arsenalu za sebou nechá stopu v podobě několika rekordů. Stal se nejmladším hráčem, který nastoupil v prvním mužstvu (16 let a 177 dní) a nejmladším hráčem, který kdy vstřelil branku (16 let a 212 dní). V listopadu 2008 byl jmenován kapitánem týmu. S Gunners se radoval z výhry v FA Cupu a Community Shield.

"Jasně jsme říkali, že Cesca prodat nechceme," prohlásil na klubovém webu manažer Arsène Wenger. "Ale chápeme jeho touhu odejít domů, proto jsme přijali nabídku Barcelony. Děkujeme Cescovi za jeho působení v Arsenalu a přejeme mu v budoucnu úspěchy."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace