Ferrán Torres debutoval v La Lize jako první hráč narozený v 21. století

Ferrán Torres (© marca.es)

Valencia překvapivě prohrála na hřišti Eibaru 1-2, utkání si přesto navždy bude pamatovat Ferrán Torres, jenž se v něm zapsal do historie La Ligy jako první debutant narozený v 21. století.

Ferrán Torres naskočil do utkání deset minut před koncem a ihned o sobě dal vědět, když jednomu se soupeřů zahrál na housle. V 17 letech se navíc stal pátým nejmladším fotbalistou Valencie, který si vyzkoušel Primeru.

Talent, jenž se narodil 29. února 2000, oblékl dres Netopýrů již v nedávném utkání Copa del Rey proti Zaragoze. Od ledna pak bude zapsán na soupisku prvního mužstva, kde se ho Valencia bude snažit i přes zájem mnoha klubů v čele s Barcelonou a Realem Madrid udržet.

La Liga se stala poslední elitní soutěží v Evropě, kde se představil hráč narozený v roce 2000 a později. Před ním to v Bundeslize zvládl Jan Fiete Arp (Hamburg), v Serii A Moise Kean (Juventus), v Premier League Ángel Gomes (Manchester United) a v Ligue 1 Vincent Thill (Méty).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace