Finále Copy nabídne El Clásico

Madridská radost (© marca.es)

Fotbalisté Barcelony a Realu Madrid si zajistili postup do dubnové finále Copa del Rey.

Pep Guardiola nasadil na Estadio de los Juegos Mediterráneos sestavu plnou hráčů, kteří nepatří mezi stabilní opory základní sestavy. Z tradiční jedenácty zůstali na hřišti pouze Dani Alves a Busquets, ten však na pro něj nezvyklé pozici stopera.

Semifinálová odveta začala nabírat očekávaný směr po půlhodině, když se trefil Adriano Correia. Náhradníci Katalánců se činili i ve druhém poločase, a to díky povedené hlavičce Thiaga. Na konečných 3-0 upravil svým prvním gólem v dresu Barcelony Afellay.

Barcelona sehrála v letošní sezóně s Almeríí tři soutěžní zápasy, dva v rámci Copa del Rey a jeden ligový, celkové skóre z nich mají Culés 16:0.

Také Real Madrid zdolal svého soka v obou utkáních. Z Pizjuána si Bílý balet přenesl do odvety jednogólový náskok. Na Bernabéu se hrál poměrně nudný první poločas, v jedné z mála nebezpečných chvilek orazítkoval Di María tyč, branka Negreda nebyla uznána kvůli offsidu.

Druhé dějství bylo živější, a to zejména díky domácím, kteří však dlouho nedokázali otevřít skóre. Povedlo se to až s blížícím se závěrem Özilovi, jenž si v samostatném úniku položil Javi Varase a zakončil přesně. Druhý gól přidal v nastaveném čase Adebayor, pro reprezentanta Toga to byl premiérový zásah v novém působišti.

Španělsko se těší na atraktivní finále, Barcelona se v něm potká s Realem Madrid po dlouhých 21 letech. V sezóně 1989/1990 se radovali Katalánci po výhře 2-0.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace