Finále Evropské ligy si zahrají Atlético a Athletic

Radost hráčů Athleticu (© marca.es)

Čistě španělské složení bude mít finále Evropské ligy v Bukurešti. Atlético v něm vyzve Athletic. Rozhodly o tom dnešní semifinálové odvety.

Athletic - Sporting 3-1 (17. Susaeta, 45. Ibai Gómez, 88. Llorente - 43. Van Wolfswinkel)

Před Athleticem byl těžký úkol, a sice smazat jednogólové manko, které baskičtí Lvi nabrali v prvním semifinálovém duelu na hřišti Sportingu Lisabon.

Před beznadějně vyprodanou Katedrálou se jim to po strhujícím utkání, v němž byly šance na obou stranách, povedlo díky brance Llorente v závěru. První gól večera ale vstřelil Markel Susaeta po centru mladíka Muniaina a přiklepnutí Llorenteho.

Strhující závěr poločaus nejprve přinesl vyrovnání Van Wolfswinkela, aby o dvě minuty později znovu strhl vedení na stranu domácích Ibai Gómez, který v sestavě nahradil vykartovaného De Marcose, opět po asistenci Fernanda Llorenteho.

Atraktivní střetnutí nabízelo šance na obou stranách, jako šťastnější se ukázali domácí, kterým dvě minuty před koncem utkání zajistil postupovým gólem finále Fernando Llorente. Marcelo Bielsa tak má šanci zakončit první sezónu na lavičce Athleticu trofejí, Lvy navíc čeká další finále, a sice v Copě proti Barceloně.

Valencia - Atlético 0-1 (60. Adrián)

Svěřenci Unaie Emeryho věděli, že k postupu potřebují vyhrát minimálně o dva góly, a podle toho se utkání od prvních minut vyvíjelo. Valencia měla navrch, první velká šance přišla pod vaceti minutách, kdy Courtois nadvakrát vychytal Jonase.

Zatímco Diego Alves v prvním poločase své umění předvést nemusel, Courtois prokázal dobrý postřeh i v závěru půle proti Canalesovi, který musel později ze zápasu kvůli zranění odstoupit.

To hru Valencie poznamenalo. Zhoršený výkon Netopýrů podtrhl inkasovaný gól, když se po balónu od Diega z první krásně trefil Adrián. Útočník Atlética patří mezi fotbalisty, kteří bojují o evropský šampionát, jeho branku tak určitě sledoval i Vicente del Bosque.

K bláznivé situaci došlo čtvrthodiny před koncem. Rozhodčí odpískal pokutový kop pro Valencii po souboji Tina Costy a Tiaga, ačkoliv to byl domácí záložník, kdo zahrál rukou. Svou chybu si arbitři uvědomili a penaltu odvolali, mezitím však dostal za úder do Soldada červenou kartu Tiago.

Na konečném výsledku ani postupu Atlética se ale už nic nezměnilo. Los Colchoneros vyhráli jedenácté utkání v soutěži v řadě a jsou zaslouženým finalistou.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace