Fotbal by se měl hrát na 70 minut čistého času, navrhuje Lendoiro

Augusto César Lendoiro (© marca.es)

Bývalý prezident Deportiva Augusto César Lendoiro navrhuje, aby se fotbal připojil ke sportům, které se hrají na čistý čas.

Podle Lendoira by došlo k proměně a fotbalový zápas by byl složený ze dvou poločasů o 35 minutách čisté hrací doby, tedy takové, při níž se hodinky při přerušení zastavují.

"Já bych navrhl, aby se hrálo 70 minut rozdělených na dva poločasy po 35 minutách efektivní hry. Znamenalo by to velkou pomoc pro rozhodčí, protože by zmizelo úmyslné zdržování, simulování nebo výtky po nastaveném čase, protože by bylo jasně dané, že zápas skončí ve vteřině, kdy vyprší 70. minuta," říká Lendoiro. "Se současnou situací není spokojený nikdo, už nefunguje a náprava není možná. Je potřeba změna, zvláště s příchodem nových technologií."

Jako příklad uvedl Lendoiro víkendový zápas Segundy mezi Deportivem a Lugem. Rozhodčí Ávalos Barrera oznámil nastavení 4 minut, kvůli neustálým přerušením ale ukončil utkání až v čase 95:23. "Fanoušci by to měli ocenit, ale místo toho přišly velké protesty. Proč? To je jednoduché. Protože z těch pěti a půl minut se ve skutečnosti hrálo jen minutu a šestnáct vteřin."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace