Fotbal mohu hrát ještě další čtyři roky, slibuje Lewandowski

Robert Lewandowski v dresu Barcelony

Útočník Barcelony má ve své druhé sezóně v katalánském klubu dost sil a motivace na to, aby se ještě nějakou dobu udržel na vrcholu. S rodinou se ve Španělsku rychle adaptoval a věří, že bude moci radost na hřišti rozdávat ještě další čtyři roky. Dveře neuzavírá ani další spolupráci v roli trenéra, ale v současné době je to hudba daleké budoucnosti.

Robert Lewandowski, který je ve svých 35 letech nejstarším členem týmu Xaviho Hernándeze, v rozhovoru pro Club del deportista, rozebral obtížný vstup do sezóny a srovnání s prvním rokem v Barceloně. Jeho statistiky nejsou špatné, má na svém kontě 7 branek a 3 asistence, ale před rokem měl ve stejnou dobu již třináct branek, proto je srovnání nasnadě.

Polský útočník uznává, že jsou nároky na něj na nejvyšší úrovni. „Vím, že jsem v Barceloně, kde od nás každý očekává vítězství a hodně branek. Na začátku sezóny nebylo vše ideální a pokud si nevytváříme šance, je těžké dávat branky,“ vysvětlil Lewandowski.

Reprezentační útočník Polska se v týmu i ve městě skvěle adaptoval a otevřeně přiznává. „Cítím se velmi dobře, vím, že všechno šlo dobře, nejen v klubu, ale i mimo něj. Fanoušci mě podporují a já cítím, že jsem ve správný čas na správném místě. Před dvěma lety, když jsem tu ještě nebyl, jsem viděl, že je kolem klubu spousta problémů, ale teď si myslím, že jdeme správným směrem a hráči se mohou soustředit jen na hru.“

Lewandowského touha vítězit je i v druhé sezóně neměnná a polský útočník nad odchodem do fotbalového důchodu nepřemýšlí. „Nemyslím na to, co jsem už vyhrál nebo co jsem dokázal. Stále mám v hlavě ten skvělý pocit a vášeň pro hru. Myslím, že fotbal můžu hrát na nejvyšší úrovni ještě tak tři až čtyři roky, protože fyzicky se cítím velmi dobře,“ řekl Robert Lewandowski.

Jednou čas opustit hrací plochu ale nastane i pro něj a zdá se, že si v tuto chvíli nedokáže představit sám sebe v roli trenéra. „Když si vzpomenu na svou profesionální kariéru a na trenéry, které jsem potkal, je to neuvěřitelné. Nevím, kolik hráčů může říct, že měli tak velká jména. Cítím se šťastný, protože jsem se od nich toho mnoho naučil. Po skončení kariéru bude těžké žít bez toho, abych byl fotbalistou. Ale být trenérem? Nejsem si jistý, jestli budu připravený. Za pět nebo sedm let mi ale bude chybět šatna a celá ta atmosféra a řeknu si, dobře možná to zkusím,“ nezavírá dveře manažerské roli Robert Lewandowski.

Ambice polského útočníka ale momentálně zůstávají přímo na hřišti a touha dokázaz velké věci v Lize mistrů je obrovská. Po dvou špatných sezónách v pohárové Evropě se Barceloně podařilo postoupit ze základní skupiny. „Kdykoliv mluvím o Lize mistrů, vím že potřebuju štěstí a mít všechny hráče v top formě. Pokud budou všichni naši hráči zdraví, fit a připraveni, můžeme se porovnávat s kýmkoli,“ věří Robert Lewandowski.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace