Frenkie de Jong odcestoval do Londýna, přestupu na poslední chvíli se ale asi nedočkáme

de Jong a Depay v utkání Barcelony

Nizozemský záložník Barcelony, Frenkie de Jong, se nechal spolu se svou manželkou natočit na letišti v Barceloně těsně před odletem do Londýna. Výběr místa jeho několikadenní dovolené vzbudil velký rozruch mezi fanoušky, kteří tuší, že bychom se mohli dočkat i přestupu na poslední chvíli.

Reprezentant Holandska, Frenkie de Jong, se v létě ocitl v centru přestupového dění po té, co se ho Barcelona prakticky po celou dobu snažila prodat a nejdále se dostala v jednání s Manchesterem United. Tady ale také celý obchod zamrzl, Frenkie de Jong totiž přestup do anglického klubu odmítl.

Značný zájem o hráče v posledních týdnech přestupového trhu projevila také Chelsea, která se snaží získat kvalitního záložníka od chvíle, kdy se na lavičku posadil Thomas Tuchel a pod taktovkou nových majitelů klubu zahájil přestavbu týmu.

Zpráva španělské televize o tom, že nizozemský záložník odcestoval do Londýna, byla proto logicky velkou bombou. Jen pár hodin před uzavřením přestupového trhu je destinace zvolená de Jongem k odpočinku a krátké dovolené s manželkou velmi neobvyklá a svádí ke spekulacím.

Nicméně dohady o tom, že by se nizozemský reprezentant nakonec rozhodl podepsat smlouvu v Manchesteru Untied vyvrátil samotný anglický klub, který přispěchl s prohlášením o tom, že hráče v tomto přestupovém okně jistě nepodepíše.

Oficiálním důvodem cesty barcelonského hráče od Londýna by tak měla být svatba Donny van de Beeka, reprezentačního spoluhráče. Teorii nahrává také fakt, že stejným letadlem cestoval i Memphis Depay, další nizozemský hráč. Pokud tedy nejde k velmi překvapivému zvratu, měl by de Jong dostát v Barceloně délce své smlouvy a v klubu setrvat do roku 2026.

Obě strany se nyní snaží najít východisko ze svízelné ekonomické situace, která ovšem tlačí hráče k výraznému snížení platu. V opačném případě bychom totiž mohli být v každém dalším přestupovém okně svědky totožného divadla jako letos v létě.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace