Gavi „degradován“ do béčka Barcelony

Gavi v utkání Barcelony | ESPN.com

Barcelona se dlouhodobě topí v problémech s registrací hráčů a udržením se v přísných měřítkách platového stropu španělské ligy. To se přímo dotknulo také Gaviho, jemuž Barcelona nabídla novou smlouvu, ale fotbalová liga napadla její právoplatnost a katalánskému klubu tak nezbývá nic jiného, než hráče prozatímně přeřadit do rezervního týmu.

Barcelona prohrála soudní spor s La Ligou ohledně nové smlouvy pro Gaviho. Pro něj měla Barca nachystánu novou smlouvu s platností do roku 2026, ale s ohledem na to, že se jedná o víceletý kontrakt, se klub musí vlézt do přísných pravidel platového stropu a to se Barceloně v lednu nepovedlo. La Liga proto smlouvu odmítla zaregistrovat, proti čemuž se Xaviho tým odvolal.

Gavi by totiž za těchto podmínek byl neregistrovaným hráčem, de facto na volném trhu, a kterýkoliv jiný klub by s ním mohl jednat o nové smlouvě. Barcelona se proto rozhodla obrátit k soudu, který rozhodnutí La Ligy obratem zrušil. „Rozhodnutí je pro klub samozřejmě skvělou zprávou, ale nikdy jsem se neobával toho, že by snad Gavi mohl odejít,“ okomentoval kauzu trenér Xavi.

To ale ještě netušil, že se soudce k případu vrátí. Uběhlo šest týdnů a předběžné opatření, které hrálo ve prospěch Barcelony bylo opět zrušeno. Soudce totiž doznal toho, že katalánský klub nepodal odvolání v termínu. Fakticky to tedy znamená, že je Gavi opět hráčem béčka, přestože ale může za první tým nastupovat do utkání. Totožný problém má i Ronaldo Araujo, jehož smlouva z dubna minulého roku také ještě není registrována.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace