Gerard Pique šokoval fanoušky: Hodlá se vrátit k fotbalu

Gerard Pique v dresu Barcelony

Gerard Piqué, který dál rozvíjí své dítě v podobě fotbalové královské ligy, s počátkem nového roku překvapil fanoušky oznámení, že se plánuje ke kopané vrátit. Bývalý hráč Barcelony pověsil kopačky na hřebík v roce 2022 a tak oznámení o jeho možném návratu na hřiště nezůstalo bez povšimnutí a stalo se jedním z nejdiskutovanějších témat na sociálních sítích. Z role aktivního fotbalisty se ovšem Gerard Pique plánuje přesunout na pozici trenéra.

Gerard Pique je v současné době spojován s fotbalem díky své roli v Královské lize a u týmu Andorra FC, jehož je majoritním akcionářem. Obě povolání jsou spojená se světem fotbalu, ale Piqué doteď zůstával spíše v pozadí, což by se mohlo změnit, jak katalánský manažer naznačil na twitteru.

V novém roce a po pečlivém zvážení jsem se rozhodl vrátit k fotbalu. Tentokrát to nebude jako hráč, ale jako trenér,“ uvedl Gerard Piqué. Další podrobnosti o tom, který tým by mohl vést neuvedl, takže fanoušci mohou spekulovat, zda se bude jednat o profesionální klub nebo některého zástupce Královské ligy.

Bývalý hráč Barcelony je prezidentem mužské, ženské i dětské sedmičkové fotbalové soutěže. V podniku, s nímž se mu v jeho prvním ročníku podařilo zaplnit Nou Camp, má na starosti kromě sestavování pravidel a jeho řízení také marketingovou stránku a je nejviditelnější tváří Kings League.

Oznámení ohromilo všechny Piquého příznivce. Ještě před několika měsíci totiž bývalý hráč v rozhovoru pro Cadena Ser uzavřel možnosti návratu k fotbalu zcela dveře. „Je to etapa mého života, která už pominula. Ve chvíli, kdy se rozhodnete odejít, tak to uděláte a mě to nechává chladným,“ prohlásil Piqué, jenž dodal, že mu fotbal nechybí a ohlížet se do minulosti by bylo chybou.

Prozatím není známo, zda jeho tajemný vzkaz znamená příchod na lavičku některého z týmů Kings League nebo angažmá v některém z profesionálních klubů. Barcelonský rodák, který za klub nastoupil ve své kariéře k 616 utkáním, v nichž vstřelil 53 branek a připsal si 13 asistencí, ukončil svou kariéru 3. listopadu 2022, kdy oznámil, že na Nou Campu odehraje svůj poslední zápas.

Gerard Pique patří ke zlaté generaci, která se španělskou reprezentací vyhrála Mistrovství světa a Mistrovství Evropy, na svém kontě má čtyři tituly v Lize mistrů a kromě toho se pyšní třemi tituly z mistrovství světa klubů, třemi evropskými superpoháry, osmi ligovými tituly, jedním titulem z Premier League, sedmi královskými poháry, šesti španělskými superpoháry, jedním FA cupem a jedním anglickým superpohárem.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace