Gerard Piqué v sobotním utkání proti Almerii nastoupí naposledy v dresu Barcelony

Gerard Pique v dresu Barcelony

Před dvěma dny přišlo Piquého oznámení jako blesk z čistého nebe. Končí s profesionální kariérou, v žádném dalším týmu již pokračovat nebude. Ligové utkání Barcelony s Almerií proto bude jeho úplně poslední. A katalánský klub vzdá obránci náležitou poctu po téměř patnácti letech v A týmu.

Jeden ze symbolů katalánského fotbalu v sobotu večer odehraje na Nou Campu svůj poslední zápase. Pětatřicetiletý Gerard Piqué oznámil svůj odchod do fotbalového důchodu prostřednictvím videa na sociálních sítích. S katalánským klubem i v dresu národního týmu vyhrál vše, co se dalo vyhrát.

Gerar Piqué oznámil, že končí. Obránce Barcelony se na své fanoušky obrátil prostřednictvím sociálních sítí, kde uvedl, že ligové utkání s Almerií bude jeho posledním na Nou Campu. Hráč vysvětlil, že v dresu blaugrana dosáhl všech svých snů, když vyhrál Ligu mistrů a dodal. Že po pětadvaceti letech strávených v Barceloně by nemohl pokračovat nikde jinde.

Už týdny, měsíce o mně mluví spousta lidí. Dosud jsem nic neřekl, ale teď chci promluvit. Stejně jako mnozí z Vás jsem vždy fandil Barceloně. Narodil jsem se v rodině fotbalových fanoušků. Když jsem byl malý, nechtěl jsem být fotbalistou, chtěl jsem být hráčem Barcelony. V poslední době hodně přemýšlím o tom malém chlapci, o tom, co by si asi myslel, kdyby mu někdo řekl, že se mu splní všechny jeho sny. Že se dostane do prvního týmu Barcy, že vyhraje všechny možné tituly. Že se stane mistrem Evropy i světa. Že bude hrát s nejlepšími v historii a že bude jedním z kapitánů. Že bude mít přátele navždy.

Do Barcy jsem přišel před 25 lety, odešel a vrátil se. Fotbal mi dal všechno. Barcelona mi dala všechno. Vy, fanoušci, jste mi dali všechno. Nyní, když se všechny sny toho malého kluka splnily, vám chci říct, že jsem se rozhodl, že nastal čas tento kruh uzavřít. Vždycky jsem říkal, že po Barceloně už nechci žádný jiný tým. A tak to také bude. V sobotu to bude můj poslední zápas na Cam Nou. Budu dál fandit týmu a svou lísku k Barceloně předám svým dětem, stejně jako to udělala moje rodina se mnou. Dříve nebo později se vrátím. Uvidíme se na Camp Nou. Forza Barca. Navždy.

Až v sobotu večer Pequé vkročí na hřiště, bude na něm nápis Sempr3, který se objeví také na dresech Barcelony, a na konci zápasu Piqué oběhne čestné kolečko před tribunami. Tým se navíc bude rozcvičovat v dresech s Piquého jménem a číslem a na obrazovkách bude promítáno video věnované kapitánovi Barcelony, hráči s nejvyšším počtem startů v historii klubu (615 oficiálních zápasů).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace