Getafe mělo zájem o Messiho a Guardiolu, řekl Ángel Torres. Příchody hráčů z Realu Madrid brzdí vysoké platy

Lionel Messi a Pep Guardiola (© marca.es)

Prezident Ángel Torres prozradil, že klub ve své době usiloval o Lionela Messiho a Pepa Guardiolu.

"V prvním nebo druhém Messiho roce (v prvním týmu Barcelony) jsme měli skoro domluvené, že přijde do Getafe na hostování. Rijkaard (tehdejší trenér Barcelony) ale nakonec odmítl a zůstalo jen u přání," uvedl prezident madridského celku. Kromě fotbalisty, který se vypracoval na nejlepšího hráče světa, mělo Getafe zájem také o Pepa Guardiola, jenž se následně stal nejúspěšnějším trenérem historie Barcelony se 14 nasbíranými poháry.

"Jednou jsem se na losu evropských pohárů ve Švýcarsku setkal s Txikim (Begiristainem, tehdejším sportovním ředitelem Barcelony) a bylo to tak, že Michael Laudrup (tehdejší trenér Getafe) by odešel do Barcelony a jako náhrada by k nám přišel Guardiola, protože Joan Laporta (tehdejší prezident Barcelony, který se nyní chystá o funkci znovu ucházet) nebyl o angažování Pepa přesvědčený."

Ángel Torres vysvětlil, že v současnosti klub nespolupracuje s Realem Madrid jako v minulosti, protože i mladí hráči Bílého baletu pobírají mzdy, které jsou mimo možnosti Getafe: "Mezi mladými hráči Realu Madrid a ostatních klubů je velký cenový rozdíl. Když chcete získat Marca Cucurellu, tak jeho plat je milion eur. U Brahime Díaze už jde o 4,5 milionu eur. To si nemůžeme dovolit."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace