Getafe se nelíbí nálepka týmu, který hraje antifotbal. Ohradili se proti ní Bordalás i Soria

Jagoba Arrasate a José Bordalás (© as.com)

Hodně nespokojený byl po remíze 0-0 s Osasunou trenér Getafe José Bordalás, k němuž se přidal brankář David Soria.

Getafe si získalo nálepku týmu, který hraje antifotbal. Tedy že se soustředí spíše na obranu a destrukci s velkým množstvím nedovolených a příliš tvrdých zákroků než na tvořivou útočnou hru. Bordalásovi došla trpělivost a po posledním utkání proti nováčkovi z Pamplony na tiskové konferenci vybuchl, trnem v oku mu byly zejména předzápasové výroky Jagoby Arrasateho.

"Musím zmínit jednu věc, která je podle mě důležitá. Statistiky Media Coach (program, který je využíván v La Lize) říkají - přerušení hry Getafe 15, soupeř 37. Střely 14-4, na branku 5-1. Naprostá převaha. Říkám to proto, že před zápasem trenér soupeře (Jagoba Arrasate) řekl, že na Coliseu se skoro nehraje. Podsouvají nám něco, co sami dělají. Getafe a Bordalás jsou pro mnohé týmy a trenéry snadným terčem, ale už to nedovolím. Je drzé a sprosté, když nás obviňují z něčeho, co sami dělají. Schovávají vlastní slabosti za Getafe. Pohár trpělivosti už přetekl, jsou to sprosťáci. Není to kolegiální," řekl Bordalás a dodal, že se s Arrasatem nebavil: "Nebavil jsem se s ním, jen jsem mu pogratuloval k bodu, pro který přijeli a mají ho. Nebudu hodnotit hru soupeře."

V podobném duchu mluvil i David Soria: "Máme nálepku, kterou si nezasloužíme. Vloni jsme měli skvělé výsledky a dnes jsme nijak nezdržovali, to spíše soupeř. Obviňují nás, že zdržujeme, přitom to dělá každý, kdo vede. Nejsme agresivní tým, nehrajeme tvrdě. Na páté místo se nedostanete díky faulům."

Jagoba Arrasate olej do ohně nepřilil a jen uvedl, že "Osasuna chtěla výhrat, ale bod je pro ni dobrý, protože velkou předností Getafe je, že nenechá soupeře hrát".

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace