Getafe v Evropské lize končí, Atléticu se postup vzdálil, Villarreal ho má jistý a Sevilla blízko

Lazaridis slaví vítězný gól Arisu. (© marca.es)

Černý den prožily španělské celky v Evropské lize. Getafe se se soutěží loučí, postup se vzdálil Atléticu Madrid. Naopak Villarrealu už play-off neuteče, blízko je také Sevilla.

Azulones přitom začali svou misi na půdě dánského Odense dobře. Kromě vedoucího gólu Pedra Ríose ze šestnácté minuty mohl být Míchel spokojený i s výkonem, který jeho svěřenci v prvním poločase předváděli. Miku však ve dvou velkých šancích na pojištění náskok zklamal, což se ukázalo jako osudné.

Getafe totiž v průběhu druhého dějství začaly docházet síly, Odense bylo nebezpečné zejména ze standardních situací.  Ve druhé nastavené minutě přišla pro hosty fotbalová tragédie v podobě inkasované branky, kterou měl na svědomí Andreasen. Pro Getafe znamená konečná remíza 1-1 rozlučku, poslední zápas základní skupiny budou Madriďané hrát pouze o čest.

Pořádné komplikaci v honbě za postupem hlásí obhájce titulu, Atlético Madrid na stadionu Vicente Calderóna nečekaně podlehlo Arisu Soluň 2-3 a svůj osud už nemá ve vlastních rukou.

Špatné vyběhnutí De Gey znamenalo snadný gól pro Kokeho už v první minutě zápase. Diego Forlán a Kun Agüero sice dali výsledku rychlou otočku, faul Domíngueze však znamenal penaltovou výhodu pro hosty, kteří jí nepohrdli.

Los Colchoneros měli ve druhém poločase dobré šance jít znovu do vedení, jednu z nich zastavilo břevno. Po zmatcích v obraně přišel direkt na druhé straně, když vítěznou branku Řeků dal Lazaridis. Atlético tak musí v závěrečném utkání zdolat Leverkusen na jeho půdě a zároveň doufat v zaváhání Arisu...

Sevilla prohrála na hřišti PSG po dvaceti minutách 0-2, když neuhlídala standardní situace, ale stejně rychle zásluhou dvou přesných zásahů Kanoutého vyrovnala.

Těsně před poločas však vrátil Francouzům vedení Nené, po změně stran pojistil tři body pro PSG Hoarau. Tentokrát už Andalusané zareagovat nestihli a o postup budou bojovat v posledním utkání základní skupiny, ve kterém na Pizjuánovi přivítají Borussi Dortmund.

Nejlépe si vedl Villarreal, jenž nedal na El Madrigal šanci Dinamu Záhřeb. Žlutá ponorka triumfovala 3-0. Na vítězství měl největší podíl Giuseppe Rossi, autor dvou gólů. Třetí přidal Marco Ruben.

Svěřenci Juana Carlose Garrida mají jako jediný španělský celek zajištěný postup do vyřazovací části, v posledním mači skupiny budou proti Bruggám bojovat první místo.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace