Girona uzavírá podpis dvou posil, ze Sparty za 10 milionů eur přijde Ladislav Krejčí

Ladislav Krejčí v dresu Sparty Praha

Katalánský klub, který se stal velkým překvapením uplynulé sezóny španělské ligy, a po třetím místě si zahraje milionářskou soutěž, notně posiluje. Fanouškům ještě před začátkem letní přípravy chce představit první dvě posily a zpozorní zejména čeští příznivci. Do třetího celku La ligy by měl ze Sparty přestoupit Ladislav Krejčí, který je volbou číslo jedna na pozici středního obránce.

Girona si je dobře vědoma toho, že léto které oficiálně začne přípravou 20. června, bude velmi dlouhé. I s ohledem na to, že se klub poprvé zúčastní velkého kolotoče přestupů a má k tomu pádný důvod. Po úspěšné sezóně ve španělské lize bude chtít Girona zanechat stopu v Lize mistrů i nadcházejícím ročníku ligy, proto se očekává, že do kádru trenéra Michela zamíří až deset nových jmen.

Ve velkém množství možných posil vystupují dvě jména, která jsou skloňována častěji než ostatní, a o kterých se mluví v souvislosti s jasným přestupem do Girony: Luciano Rodriguez a Ladislav Krejčí. Dvacetileté uruguayské křídlo nastupuje za FC Montevideo, zatímco Ladislav Krejčí je kmenovým hráčem Sparty.

A pokud se o obou mladých hráčích v minulých týdnech mluvilo v souvislosti s preferencí ve výběru, nyní lze s jistotou říci, že se stanou prvními dvěma posilami Girony v této velmi zajímavé sezóně. Ladislav Krejčí je levonohý hráč se skvělou kontrolou míče, což byl důrazný požadavek trenéra. Nemluvě o tom, že 191 cm výšky dává českému reprezentantovi také výsadu zářit ve vzdušných soubojích. Na obránce má navíc naprosto fantastickou bilanci 11 branek a 7 asistencí v uplynulé sezóně a na nadcházejícím Mistrovství Evropy bude patřit mezi hlavní opory českého týmu, které chce být překvapením turnaje.

Ladislav Krejčí přijde Gironu na přibližně 10 milionů eur, o pět více bude muset zaplatit španělský klub za podpis Luciana Rodrigueze, který je označován za uruguayskou hvězdu budoucnosti. V současnosti hraje v Liverpoolu Montevideo a byl jednou z hvězd reprezentace U20, která v loňském roce vyhrála Mistrovství světa.

Rodriguez pravidelně nastupuje na pozici pravého křídla, vyniká skvělým driblinkem a razancí. Pozici by v Gironě sdílel se Saviem, ale prezentuje se odlišnými vlastnostmi a v uplynulé sezóně nastřílel více branek, než jeho brazilský konkurent.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace