Gironě se nelíbil bojovný Xerez a žádá prošetření zápasu

Záběr z utkání Girona - Xerez (© marca.es)

O prvotřídní senzaci se o víkendu postarali fotbalisté Xerezu, když vyhráli na půdě Girony 4-2.

Pro andaluský celek to bylo první vítězství po 25 zápasech, pro Gironu šlo o nečekanou, ale o to bolestivější ztrátu v boji o přímý postup do Primery. Zástupci Katalánců proto žádají svaz, aby prošetřil, zda-li nebyli hráči Xerezu motivováni finančním bonusem od třetí strany. 

Sportovní ředitel Xerezu Miguel Ángel Rondán v rozhovoru uvedl: "Je to každoroční písnička. Ve fotbale je běžné, že třetí strana někoho motivuje k vítězství, to nelze popřít. Prostě se to už mnoho let děje. Ale hráčů se na to ptát určitě nebudu. Nezajímá mě to. Pokud za vítězství obdrželi od někoho finanční prémii, tak dobře pro ně, protože už několik měsíců nedostali výplaty."

Nečekaný triumf překvapil jistě i trenéra Xerezu Carlose Ríose, jenž před výkopem prohlásil, že jeho tým je ve "velmi špatném rozpoložení", proto "pochybuje, že do konce sezóny vůbec v nějakém zápase zvítězí". Fanoušky naproti tomu naštvala bujará oslava Álvara Reye a Porcara po čtvrté brance formou veselého tanečku, který podle nich není v situaci, kdy má tým jistý sestup, vhodný.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace