Gólová bída. La Liga marně hledá střelce, úbytek branek pokračuje

La Liga (© marca.es)

Doba, kdy La Liga byla výkladní skříní ofenzivního fotbalu, je pryč a zřejmě se jen tak nevrátí. Soutěž trápí pokračující úbytek branek.

V sezóně 2016/2017 si fanoušci lebedili, když viděli v průměru 2,94 gólu na zápas. Jenže od té doby ofenziva v Primera División každým rokem slábne. O rok později kleslo číslo na 2,69, v ročníku 2018/2019 na 2,59, v minulé sezóně na 2,48 a v letošní platí po 44 odehraných utkáních smutná statistika 2,18 vstřelených branek na 90 minut.

To je jednoznačně nejnižší cifra mezi elitními ligami kontinentu. Zatímco v anglické Premier League (3,79 branky na zápas), německé Bundeslize (3,41) i kdysi velmi defenzivní italské Serii A (3,39) servírují gólové hody a výjimkou nejsou ani hokejové přestřelky, tak Ligue 1 z Francie sice následuje s odstupem (2,67), přesto daleko před La Ligou, v níž je nejčastější výsledek 0-0 a 1-1 (oba se zrodily 6krát) a 1-0 (4krát).

Za hranicemi panuje touha vyhrát, ve Španělsku nastupují týmy s cílem neprohrát, čemuž se přizpůsobuje taktika. Ta je sice - co do obrany - stále propracovanější, avšak fotbal trpí.

V Segundě je situace ještě horší, průměr spadl pod 2 branky na zápas, a sice na numero 1,78.

Podaří se La Lize získat zpět ztracený lesk?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace