Góly dávat nezapomněl

Javi Guerra (© eldiadevalladolid.com)

Javi Guerra. Jméno, které bylo v posledních týdnech ve Valladolidu hodně skloňováno. Nejlepší střelec místního Realu posledních dvou sezón. Tutová jednička na hrotu útoku při rozjezdu letošní sezóny 2012-13. Jenže v letošní sezóně zatím ještě nezavěsil a tato „produktivita“ ho celkem logicky odsunula do funkce zahřívače lavičky. A když už přeci jen dostane příležitost shodit ze sebe teplou deku a vystřídat svého kolegu na zeleném pažitu, dost často působí zoufale. Třicetiletý kanonýr se znovu podíval do základní sestavy v pohárovém utkání proti Betisu. Takový pocit nezažil od konce října, kdy měl podobné štěstí v zápase proti Realu Sociedad. Ovšem, stejně jako jeho kamarádi z týmu, neprožil zrovna ideální večer. Zelenobílým podlehli na Benito Villamarín 0:3 a cesta pohárovým pavoukem tak pro ně letos skončila poměrně brzy. Javi Guerra však neskládá zbraně. „Pořád se považuji za důležitého hráče. Odevzdal jsem všechno. Pro ty, kteří pochybují, jsou tady statistiky. Samozřejmě, že teď v Primeře nedávám góly, ale nezapomněl jsem to. Neztrácím naději a důvěru. Dřu a věřím, že mužstvu pomohu tím, co umím. Střílením gólů“.

Proti Betisu Sevilla začal velmi aktivně, ale postupně se vytrácel, jako celý Valladolid, až do závěrečného hvizdu. „V prvním poločase jsem se zapojoval víc, ale byly to akce, které nebyly příliš nebezpečné. Ve druhé půlce už to pro nás bylo obtížnější dostat se před jejich branku. Skoro pokaždé, když jsem dostal balón, tak mě faulovali. Neměl jsem šance, takže s tím zápasem spokojený být nemohu“, analyzuje své vystoupení na sevillské půdě, s nímž se v podstatně shoduje i hodnoceni trenéra Miroslava Djukiče. Výsledek byl možná až příliš vysoký. Nezasloužili jsme si to. Sice to nebyla žádná nakládačka, ale jsou to věci, které se prostě stanou. Ale spokojeni samozřejmě být nemůžeme, když jsme sotva vystřelili na branku“. Javi Guerra si je velmi dobře vědom, že pohárová soutěž pro něj byla ideální příležitostí, aby ukázal své schopnosti. „Soutěž je dobrá a přijde vhod, abychom my, co nehrajeme tolik, nasbírali nějaké minuty a sebedůvěru. To je prostě fotbal a Betis má velmi dobré mužstvo“.

Teď se tedy musí všichni soustředit na ligovou soutěž, kterou má Valladolid rozjetou poměrně slušně. Guerra je nyní odsouzen do role náhradníka, což mu chvíli trvalo vstřebat, ale už to jakž takž zvládl. „Už mě to nepřekvapuje. Jsem náhradník a je tu hráč, který hraje dobře a dává góly. Znám svoji roli. Hrát chceme všichni a dělat všechno dobře, rád bych měl pět příležitostí za zápas. Ale budu trénovat a chci pomoci mužstvu. Nikomu se nelíbí sedět na střídačce, ale je to tak, tak můžu pomoci jenom z lavičky“.

Ujištuje, že góly není nijak posedlý, ačkoliv útočník z nich žije pořád. Doufá, že skóruje „co nejdříve, kéžby“, aby byl k vidění starý dobrý Javi Guerra. „I kdyby to byl jediný gól, může být hrozně důležitý pro odebrání tlaku, chci a doufám, že přijde brzy“.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace