Granada, Real Sociedad i Villarreal vstoupily do Evropské ligy vítězně

Paco Alcácer (© marca.es)

Povedený den se stoprocentní úspěšností prožily španělské celky v Evropské lize, v prvním zápase základní skupiny vyhrály Granada, Real Sociedad i Villarreal.

PSV Eindhoven - Granada 1-2 (45. Götze - 57. Jorge Molina, 66. Machís)

Snového debutu v Evropě se dočkala Granada, která dokázala zvrátit nepříznivě se vyvíjející duel na půdě PSV Eindhoven a po vítězství 2-1 slaví historicky pvní body.

Mario Götze sice poslal v nastavení prvního poločasu PSV do vedení pohotovým zakončením uvnitř velkého vápna, jenže Granada skóre během krátkého období druhé půle otočila.

Jorge Molina si na zadní tyči naběhl na centr a nemýlil se, o chvíli pozdeji udeřil Machís, jenž nádherně zatočil balón do horního rohu branky. Granada ukázal, že se s ní musí počítat.

Rijeka - Real Sociedad 0-1 (93. Bautista)

Také Real Sociedad čekal úvod na hřišti soupeře, a sice v Rijece. O všem se rozhodlo až v nastaveném čase.

K radosti hostů se prosadil Jon Bautista a šlo o jediný zásah utkání, ve kterém byl španělský zástupce jednoznačně aktivnějším celkem.

Dlouho to nedokázal potvrdit gólově, avšak v samotném závěru byl přece jen odměněn. Bautista rozhodl jen několik minut poté, co přišel na hřiště jako střídající žolík.

Villarreal - Sivasspor 5-3 (13. Kubo, 20. Bacca, 57. Foyth, 74. a 78. Alcácer - 33. Kayode, 43. Yatabaré, 64. Gradel)

Strhujících 90 minut bylo k vidění na Estadio de la Cerámica, divokou přestřelku mezi Villarrealem a Sivassporem nakonec dotáhli do vítězného konce členové Žluté ponorky.

Když po 20 minutách platil stav 2-0 díky Kubovi a Baccovi, zdálo se, že favorit bude mít snadnou práci. Sivasspor však ještě do poločasu srovnal krok, prosadili se Kayode a Yatabaré.

Nedlouho po návratu z kabin znovu strhl vedení na stranu Španělů Foyth, Sivasspor i tentokrát dokázal branku zneutralizovat Gradelovým přímým kopem, který byl trefen dokonale. Mezi 74. a 78. minutou si dvakrát vzal slovo Paco Alcácer a soupeře definitivně srazil do kolen. Villarreal přestřílel Sivasspor 5-3.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace