Granero prozradil, jak před 15 lety poznal Messiho

Esteban Granero se znovu střetne s Messim (© marca.es)

Záložník Espanyolu Esteban Granero se v rozhovoru pro list El País rozpovídal o tom, jak před patnácti lety, kdy byl členem mládežnického výběru Realu Madrid, poznal Lionela Messiho.

"Jeli jsme na turnaj do Vilarrealu a byli ubytovaní ve stejném hotelu jako Barça, ze které jsem měl z reprezentace dobré vztahy s Piquém, Marcem Valientem, Cescem," začíná vyprávění 30letý fotbalista. "Byla to doba, kdy jsme Barcelonu pravidelně poráželi. Ale když jsem potkal Piquého, tak mi řekl, že tentokrát vyhrají oni. 'Ani ho.no,' odpověděl jsem. On ale trval na svém, protože prý mají nového hráče, který je skvělý, a ukázal k bazénu, kde seděl s nohama ve vodě zamyšlený malý, velmi malý kluk. Piqué byl vždy srandista, tak jsem myslel, že si dělá legraci. To bylo poprvé, kdy jsem viděl Messiho."

A jak zápas skončil? "Přejeli nás, vyhráli 3-0," pokračuje Granero. "A Messi byl úžasný. Malý, ale silný jako skála. Nejšílenější bylo, co předváděl s míčem. Měl ho neskutečně přilepený k noze, nešlo mu ho vzít. Nahánělo nám strach, co by z něho mohlo vyrůst za hráče. O patnáct let později se proti němu znovu postavím a říkám si: 'Ku.va, pořád je tady.' I můj bratr poté, co ho viděl na tom turnaji, řekl, že bude nejlepší na světě. Nešlo si myslet nic jiného. Podívejte se - je to můj největší soupeř, byl jím v Realu Madrid i nyní v Espanoylu. Ale je radost ho sledovat. Moje generace s ním a Cristianem Ronaldem prožila neopakovatelné období."

El Pirata v interview také prozradil, že si před pěti lety myslel, že se jeho život chýlí ke konci: "Letěl jsem z Londýna za svojí snoubenkou, dnes ženou, ale najednou zhasla světla a stroj začal ztrácet sílu. Někdo vykřikl, že hoří motor. 'Je mi teprve 25, to je pěkně na ho.no,' pomyslel jsem si a chtěl začít psát do mobilu zprávu na rozloučenou. Ale v tu chvíli se ozval hlas pilota, který říkal, že se sice jeden motor porouchal, ale že máme další. Otočil se a vrátil na Heathrow. Vystoupil jsem z letadla a řekl si: 'Už nikdy!' A za tři hodiny jsem byl v jiném a letěl stejným směrem."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace