Granerův nový život: třetí liga a řízení společnosti zaměřené na umělou inteligenci

Esteban Granero při práci pro Olocip (© marca.es)

Esteban Granero na konci ledna pro mnohé překvapivě skončil v Espanyolu a zamířil do třetí ligy, 32letý záložník si ale změnu pochvaluje.

"Nikdo mi neřekl, že jsem se zbláznil. Jsem šťastný. Celé okolí jsem přesvědčil, že to byla správná volba," říká k působení v Marbelle, se kterou bojuje o postup do Segundy, zatímco s Espanyolem si vyzkoušel evropské poháry. "Fotbal si užívám a věřím, že postoupíme. Segunda B už není taková, jaká byla před patnácti dvaceti lety. Teď má mnohem vyšší kvalitu. Nedá se říct, jestli je těžší hrát na Mestalle (stadion prvoligové Valencie) nebo na La Constitución (stadion třetiligového Yeclana). Vždy je to 11 proti 11."

El Pirata se nevěnuje jen fotbalu, je totiž spolumajitelem a obchodním ředitelem společnosti Olocip, která je zaměřena na využívání umělé inteligence nejen ve sportu. V současnosti například pomáhá v boji proti koronaviru.

"Naše společnost Olocip využívá umělou inteligenci na vědecké bázi. Mám dva společníky, oba jsou profesory na polytechnické univerzitě v Madridu. Neřešíme jen to, proč se něco stalo, ale také odhadujeme, jak to bude pokračovat. To vše usnadňuje rozhodování nejen ve sportu, ale i v jakékoliv jiné oblasti. V současné chvíli věnujeme veškeré úsilí analýze pandemie koronaviru. Chceme předpovědět její vývoj, což nám pomůže zjistit, kdy bude vhodné zvolnit některá opatření, jako je například karanténa. Zároveň získáme data, ze kterých se můžeme poučit pro případnou další pandemii," vysvětluje Granero.

"Někteří lidé umělé inteligenci nevěří a považují ji za černou magii, ale věda vám dokáže dát velkou výhodu. Modely se automaticky aktualizují na základě nových dat a následně nabízejí nejlepší řešení."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace