Griezmann promluvil o zájmu Barcelony i o tom, proč uvítal příchod Lemara

Antoine Griezmann a Thomas Lemar (© marca.es)

Antoione Griezmann se v rozhovoru pro L'Èquipe vrátil k zájmu Barcelony i důvodům, proč si přál příchod Thomase Lemara do Atlética.

Griezmannův přestup na Camp Nou byl na spadnutí, Barcelona měla připravených 100 milionů eur na zaplacení hráčovy výkupní klauzule, ale samotný Griezmann dal na poslední chvíli přednost setrvání v současném působišti.

"Když si vás v současném působišti váží, nepůjdete jinam. Klub udělal vše pro to, abych se cítil dobře, navíc přivedl skvělé hráče, abychom vytvořili silný tým. Cítím se jako nejdůležitější část skládačky. Kvůli tomu jsem zůstal. Říká se, že Barcelona se neodmítá, ale já to udělal, i když to bylo těžké. Opravdu je mi v Atléticu dobře. Je to můj domov a chci s ním dokázat něco velkého," prohlásil francouzský mistr světa.

Byl to právě Griezmann, kdo se výrazně zasadil o přestup Thomase Lemara. Atlético za jeho krajana zaplatilo Monacu 70 milionů eur, nejvíce ve své historii. "Je mu 22 let a to, co ve svém věku umí, není snadné. Naší slabinou byla finální přihrávka a on to zlepší. Ihned se zařadil do základní sestavy a stal se důležitým hráčem. Ale i my mu budeme muset pomoci, například pokud přijde období, kdy bude nastupovat méně, což je v době adaptace něco normálního. Je v dobrých rukách. Jde o chytrého fotbalistu, který ví, kdy je potřeba hru zrychlit či zpomalit. S přibývajícími zkušenosti se zařadí mezi špičku."

K přestupu do Atlética se vyjádřil i samotný Lemar: "Antoine hrál v mém rozhodování klíčovou roli. Měl jsem nabídky z Premier League, ale Atlético mi dalo jasně najevo, jak moc o mě stojí. Do týmu jsem zapadl dobře, i když je to kvůli jazykové bariéře složité. Slova se často opakují a některá jsem už pochytil. Navíc mi pomáhají jako tlumočníci Lucas (Hernández) a Antoine (Griezmann)."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace