Griezmann se loučí s rokem, který ho proslavil

Antoine Griezmann. (© marca.es)

Antoine Griezmann. Jméno, které je jedním z objevů kalendářního roku 2010.

Střípky své kvality ukázal mladík ve službách Realu Sociedad už během roku 2009, až v tom následujícím se ale definitivně usadil mezi smetánkou a přitáhl pozornost velkoklubů, aby je v dubnu zklamal podpisem své první profesionální smlouvy s baskickým celkem, jejíž platnost vyprší v létě 2015.

"La Real postoupila do Primery, což pro mě znamená splnění snu. Nastupuji proti nejlepším hráčům světa. Navíc jsem si zahrál i v reprezentaci a mám v klubu skvělé spoluhráče. Byl to báječný rok," říká Griezmann.

Francouzský talent na sebe upozorňuje nejen góly, ale také netradičními oslavami. V lednu na Anoetě skočil šipku do sněhu, když zvýšil proti Cádizu na konečných 4-1. Proti stejnému soupeři si v odvetě připsal tři asistence na klíčovém triumfu v boji o postup. O několik měsíců později po brance do sítě Deportiva nasedl společně se spoluhráči do auta sponzora, které parkovalo za jednou z branek.

Devatenáctiletý Griezmann vítá vánoční volno: "Těším se, protože strávím čas s rodinou a kamarády. Budeme jíst tradiční vánoční pokrmy, samozřejmě i cukroví, které mám rád. Budu se ale muset hlídat, abych po návratu k tréninku nenaštval klubového doktora."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace