Griezmann: Už jím u stejného stolu jako Messi a Cristiano

Antoine Griezmann (© as.com)

Antoine Griezmann poskytl deníku AS rozhovor, v němž tvrdí, že se dostal na stejnou úroveň jako Lionel Messi a Cristiano Ronaldo.

Francouzský útočník před dvěma roky prohlásil, že by jednou "chtěl jíst u stejného stolu" jako obě největší hvězdy posledních let, nyní se mu to podle jeho slov podařilo: "Myslím, že už u toho stolu sedím. A jsem si jistý, že přijdou i další hráči. To se stolem je obrázek, jaký mám a užívám si ho. Zároveň však vím, že mám ještě co zlepšovat. Na fotbal můžete nahlížet různými způsoby. Je jasné, že jsem jiný hráč než Messi, Cristiano, Mbappé nebo Neymar. Jsem na nejvyšší úrovni, ale stále mám prostor ke zlepšení. Chci být co nejkomplexnějším fotbalistou. Nebudu dávat padesát gólů za sezónu, mým cílem je pomoci v útoku a pracovat pro tým."

Sedmadvacetiletý fotbalista vyhrál s Atléticem Evropskou ligu a s Francií mistrovství světa, přesto není v nominaci na cenu FIFA The Best. Griezmann věří, že se protlačí mezi vyvolené alespoň ve Zlatém míči: "Nemohli jsme udělat více. Je škoda, že na The Best není nominován nikdy z mistrovského týmu Francie. Mbappé, Varane, Kanté nebo já sám bychom si nominaci zasloužili, protože jsme odehráli výborný turnaj, celé mužstvo. Ale tak to je. Myslím, že Zlatý míč má větší prestiž. Zbývají tři měsíce, abych pro to udělal vše, tak uvidíme."

Griezmann se ještě jednou vrátil k možnému přestupu do Barcelony, o němž se během minulé sezóny hodně psalo: "Nešlo o peníze, ty pro mě nejsou tím nejdůležitějším. Chci být tam, kde mě nejvíce chtějí, kde dostanu nejvíce lásky od fanoušků... Hodně mě naštvalo, co se stalo v posledním zápase sezóny na Metropolitanu (fanoušci Griezmanna kvůli možnému přestupu do Barcelony vypískali). Na druhou stranu dokáži příznivce pochopit, protože se toho v tisku objevilo hodně. Nekomentoval jsem to, protože jsem se soutředil na fotbal. Nakonec se to vyvinulo tak, jak nikdo nechtěl. Je potřeba se z toho poučit, já jako první. Ale že bych zůstal pro peníze? To nikdy. Pokud by to tak bylo, šel bych do Číny, protože tam bych bral více."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace