Guardiola 100 výher, Xavi 400 startů a neprůstřelnost 1 151 minut

Xavi (© marca.es)

Barcelona se na včerejší výhru nad Betisem hodně nadřela, o to sladší příchuť však měla pro trojku jubilantů a rekordmanů Guardiolu, Xaviho a Víctora Valdése.

Pro Guardiolu šlo o sté vítězství v roli trenéra Primera División. Čtyřicetiletý kouč k tomu potřeboval 132 utkání, porážku poznal pouze v devíti případech. Až dosud se stovky výher dočkal nejrychleji Miguel Muñoz, a to po 139 zápasech.

Xavi prozměnu oslavil proti Andalusanům ligový zápas číslo 400. Na vítězství 4-2 se podílel úvodní brankou. Celkově dal španělský reprezentační záložník v Primeře 44 gólů a 80 jich připravil, žádný jiný aktivní fotbalista nejvyšší soutěže na kontě tolik asistencí nemá.

Víctor Valdés poprvé v letošní sezóně na Nou Campu inkasoval, celkově držela Barcelona domácí neprůstřelnost od loňského dubna, kdy Pinta překonal Corona z Almeríe, 1 151 minut, což je historický zápis do análů Primery.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace