Guardiola vyloučil, že by ještě někdy trénoval Barcelonu

Pep Guardiola (© sport.es)

Pep Guardiola se do historie Barcelony zapsal zlatým písmem a mnohým fanouškům se líbila představa, že by se na lavičku katalánského klubu ještě někdy vrátil. Samotný Guardiola ale tuto možnost vyloučil.

"Můj čas jako trenéra v Barceloně skončil, protože nejsem tím samým trenérem, jakým jsem byl, a také oni mě už vidí jinak. Prožil jsem tam životní chvíle po boku skvělých fotbalistů, nekomplikovaného prezidenta, Txikiho (Begiristaina) a nejlepšího hráče světa, ale to skončilo. Jako trenér se do Barcelony nevrátím," uvedl současný manažer Manchesteru City a dodal, že se nevidí ani jako prezident klubu či lodivod reprezentace Španělska.

"Prezident? To ne, já jsem trenér a jsem dobrý v tom, co dělám. Nemůžete být vším. Až skončím jako trenér, najdete mě na golfovém hřišti. A reprezentaci nepovedu, protože mi ten post nikdy nenabídnou."

Sedmačtyřicetiletý Guardiola prozradil, proč Barcelonu, s níž dosáhl na tři ligové tituly a dva triumfy v Lize mistrů, opustil: "Už jsem neměl síly, byl jsem vyčerpaný z té rutiny. A když se ohlédnu, jak se Barceloně po mém odchodu dařilo, tak si myslím, že to nebylo špatné rozhodnutí. Pořád je to jednoznačně nejlepší tým světa. Je mi jedno, že nevyhrál Ligu mistrů. Je velice těžké prohrát v lize jediný zápas. Jsem z Barcelony pryč šest let a stále ji sleduji, okouzluje mě, jak hraje. Stále vyhrává a předvádí dobrý fotbal."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace