Güiza se nabízí Mallorce, do La Ligy chce zpět také Nihat

Daniel Güiza v době, kdy hrál za reprezentaci (© marca.es)

Po trávnících La Ligy by se v příští sezóně mohla prohánět dvě staronová jména. Návrat do Španělska vyhlíží Nihat Kahveci a Daniel Güiza.

Jedenatřicetiletý Turek rozvázal před několika týdny smlouvu s Beşiktaşem a čeká na nabídky. Prostředí španělského fotbalu zná dokonale, neboť úspěšně působil v Realu Sociedad, později si vyzkoušel také angažmá ve Villarrealu.

"S žádným týmem ještě nejednám, teď si užívám dovolenou a nabírám síly. Příští týden se sejdu s mým agentem a začneme řešit budoucnost. Ale můžu vám říct, že se mi po španělské lize stýská, rád bych se vrátil. Po osmi letech ve Španělsku se mi nepodařilo přizpůsobit turecké kopané. Nečekal jsem, že to bude tak těžké. Myslím, že Primera mi po sportovní stránce vyhovuje více. Věřím, že dostanu možnost to dokázat," prohlásil Nihat.

Z Turecka by rád odešel také Daniel Güiza, jenž poslední tři sezóny strávil ve Fenerbahçe, kam přestoupil v roce 2008 poté, co získal v dresu Mallorcy Trofeo Pichichi pro nejlepšího střelce La Ligy.

Třicetiletý zakončovatel má v klubu smlouvu ještě na rok, přesto otevřeně mluví o návratu do vlasti: "Pořád mám v hlavě to samé, vrátit se do Španělska. Uvidíme, co se v létě stane, jestli mě trenér pustí. Láká mě návrat do Mallorcy. Vždy jsem říkal, že bych za ní hrál i v případě, že by to znamenalo snížení platu. Je to můj domov, klub mého srdce."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace