Gvardiolovo jméno se objevuje ve spojení s Realem Madrid i kluby Premier League

Josko Gvardiol v chorvatském reprezentačním dresu

Chorvatský obránce, Josko Gvardiol, se stal jednou ze senzací posledního Mistrovství světa v Kataru. Kmenový hráč RD Lipsko byl za své výkony odměněn nominací do ideální jedenáctky světového šampionátu, a přestože je mu teprve dvacet let, zaujal svou fyzickou silou a sebevědomím. Není proto divu, že je jeho jméno spojováno s mnoha týmy včetně Realu Madrid.

Pravdou je, že jméno chorvatského obránce se v madridských kruzích objevuje již delší dobu. Střední obránce o sobě dává vědět již od doby, kdy jako mládežnický reprezentant přešel do A týmu Dinama Záhřeb, ale sezóna a půl v Bundeslize ukázala, že se směle může rovnat s nejlepšími obránci německé ligy, což potvrdil i v reprezentačním dresu v Kataru.

Osmnáct milionů eur, které RB Lipsko zaplatilo za Gvardiola v létě 2021 Dinamu Záhřeb, jsou minulostí. Od té doby Josko Gvardiol nasbíral dvaačtyřicet bundesligových startů a je nenahraditelným hráčem chorvatského reprezentačního týmu, ve kterém se dokázal zařadit po bok největších opor. Jeho cena po Mistrovství světa raketově vzrostla, stejně jako zájem o něj ze strany evropských klubů.

Real Madrid ví, že je německý tým pro talentovaného středního obránce pouze přestupní stanicí. Problém ale je fakt, že Lipsko, na rozdíl od Borussie Dortmund, nemá potřebu prodávat a zdá se, že v kolonce odchodů skončí pouze jméno Nkunku.

Pokud se Real Madrid rozhodne vstoupit do boje o chorvatského obránce, nebude to mít s konkurencí jednoduché. Jeho současný klub má dostatek peněz na to, aby se prodeji dokázal bránit, navíc se kolem Gvardiola točí také kluby z Premier League v čele s Chelsea.

Real Madrid si musí vyjasnit před příští sezónou hned několik otázek. Nachova kontinuita je ohrožena a s jeho odchodem by ve středu obrany vznikla mezera, kterou by bylo potřeba zaplnit. Neprodloužení smlouvy v případě Mendyho navíc zavání další možnou operací „Casemiro“ a Real Madrid se podobnému odchodu hráče chce vyhnout.

Sportovní ředitel Bílého baletu se snaží dát dohromady jednotlivé informace a zjistit, jaké jsou cíle klubu pro příští sezónu i nejbližší budoucnost. Alaba by mohl hrát na pozici levého obránce, zatímco Militao by mohl obsadit pravou stranu, která mu na Mistrovství světa docela seděla. Gvardiol by do sestavy zapadl, Realu se líbí, ale žádné rozhodnutí ještě nepadlo. Střední obránce bude na trhu již v lednu, ale RB Lipsko nemá potřebu ho prodávat a cena bude vysoká.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace