Hamburgerový král

Éver Banega (©as.com)

Dvojitý hamburger, smažené hranolky, kuřecí křidýlka, čokoládový dort. Tak nějak možná vypadá obvyklé menu, které do svého krku cpe Éver Banega, středopolař Valencie. Přesněji řečeno cpal, než ho nachytali. Jeho špatná fyzička, výsledky testů a lehká sledovací akce odhalili profesionálního fotbalistu nejvyšší třídy, za nějž klub zaplatil 18 milionů eur a jehož roční plat je 1 475 000 eur hrubého plus dvěstě tisíc k tomu za práva na svoji image, což by mu dovolovalo stravovat se v monhem lepších podnicích.

Jenže anarchie, která vládne celému jeho životu způsobuje, že se Banega živí vším možným, jen ne tím, co by jako špičkový sportovec jíst měl. Vedení klubu tak muselo v této sezóně vydat opatření do nějž je zahrnuta i podmínka, která argentinskému záložníkovi přikazuje stravovat se tři dny v týdnu ve sportovním středisku klubu, aby byl pod dohledem a bylo zajištěno, že do těla dostává stravu hodnou profesionála.

A aby Banega dodržoval odpovídající dietu i po zbylé dny v týdnu, muselo vedení klubu najmout firmu, která mu bude jídla servírovat doslova až pod nos, do jeho bydliště. Takže maximální kontrola, aby se předešlo hráčově nadváze a nadbytečnému množství tuku, tedy důležitým parametrům, které se hlídají u každého fotbalisty.

Svými pochybnými stravovacími návyky jde ve stopách svého krajana "Burrita" Ortegy, jenž v současnosti žije nezřízeným životem a během svého působení na Mestalle denně docházel do oblíbené valencijské restaurace, kde do sebe cpal jeden talíř se šunkou za druhým. Banega se od chvíle, co přistál ve Valencii stal terčem pozornosti spíš tím, co kontroverzního zrovna provedl, než tím, že by okouzloval svým fotbalovým umem.  Schopný provolat 6 tisíc eur měsíčně a utratit dvacet eur za jídlo. To je mozek Valencie.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace