Hazardovi se opět vzdaluje základní sestava

Eden Hazard v sezóně zatím vysedává na lavičce | elpais.com

Belgický útočník po zranění ze závěru uplynulé szóny La Ligy fanouškům při oslavách ligového titulu sliboval, že nadcházející ročník španělské ligy bude průlomový a on se vrátí do bývalé formy. V průběhu letní přípravy pravidelně nastupoval do utkání, ale bez výrazných výsledků a se začátkem sezóny se oopět posadil na lavičku náhradníků s nulovým výhledem na zlepšení vlastní situace.

Eden Hazard ani tentokrát neviděl světlo na konci tunelu. Po druhé za sebou odseděl belgický reprezentační útočník celé utkání na lavičce náhradníků a od začátku sezóny odehrál pouze 43 minut. To vše poté, co už se zdálo, že bude letošní sezóna zlomová. Hazard ale do ní nevkročil správnou nohou. Ze 450 oficiálních zápasových minut, které mě Bílý balet k dispozici, Eden odehrál pouze třiačtyřicet. V zápasech proti Betisu, Espanyolu a Eintrachtu zůstatl sedět na lavičce, proti Almerii nastoupil na posledních dvaatřicet minut a proti Celtě jich přidal jedenáct.

Motivace belgického útočníka přesto před sezónou byla velká. Po vyjmutí destičky z kotníku na konci března Hazardovy vleklé zdravotní problémy odezněly a Eden vypadal jako úplně jiný člověk. V létě nabral téměř bezchybnou fyzičku a vše nasvědčovalo tomu, že se vrátila nejlepší Hazardova verze. Ale byl to pouze přelud, který za sebou útočník nechal na turné ve Spojených státech, které odehrál Hazard na pozici falešné devítky.

Hazardova klesající forma způsobila, že se jeho tržní hodnota značně snížila. Když přocházel v létě 2019 z Chelsea, Real Madrid za něj neváhal zaplatit 115 milionů eur, jeho aktuální cena se ale pohybuje na méně než desetině. A špatná čísla mluví sama za sebe. V 68 utkáních nastoupil Hazard pouze na 3387 minut a vstřelil jen šest branek.

V probíhající sezóně měl Hazard téměř nulový vliv na hru a úspěchy Realu Madrid. Mimo to belgický útočník kvůli různým zraněním vynechal celkem 72 utkání a fanoušci požadují řešení situace. Eden Hazard má stále dostatek času na to, aby situaci zvrátil ve svůj prospěch, zejména pak v sezóně, která bude přepůlena očekávaným Mistrovstvím světa v Kataru.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace