Héctor Herrera vymění Atlético Madrid za Dynamo Houston

Mexický záložník, o jehož dalším působení se výrazně spekulovalo během zimní přestávky, se nakonec rozhodl neprodloužit s Atléticem Madrid smlouvu a dohodl se s Dynamem Houston, jehož kmenovým hráčem se stane po konci této sezóny.

Hector Herrera, který většinu podzimní části španělské ligy proseděl na lavičce náhradníků, paradoxně odchází do nového působiště ve chvíli, kdy prožívá v Madridu nejlepší týdny svého dosavadního působení.

Poté, co se v zimní přestávce mluvilo o tom, že by měl mexický reprezentant zvážit okamžitý odchod z Atlética a další působení v týmu, který mu nedává příležitost hrát a riskuje tím vypadnutí z nominace na nadcházející MS v Kataru, se jakoby mávnutím proutku z věčného náhradníka stal pevný článek základní sestavy.

Ani poslední úspěšné týdny ale Herreru nedokázaly přesvědčit o tom, že by Atlético mělo být jeho klubem i nadále a rozhodl se podepsat s Hustonem smlouvu do roku 2024 s možností prodloužení o další rok. Mexický záložník přišel do Atlética Madrid z Porta jako volný hráč a stejně tak i odejde do svého nového působiště. V MLS vidí velkou možnost, jak dát svému hernímu vytížení větší pravidelnost, kterou mu Atlético příliš nenabídlo. Celkem v dresu rojiblancos odehrál 71 utkání, ve kterých se jednou gólově prosadil a čtyřikrát si připsal asistenci.

Herrera se od svého příchodu do Evropy na šest let usadil v Portu, kde se propracoval až na pozici kapitána a po následném přesunu do Atlética odehrál další tři sezóny v Madridu. Potvrzení o podpisu smlouvy v Houstonu by nic nemělo měnit na jeho dalším nasazování do konce sezóny. Trenér Simeone chce naplno využít aktuální formy hráče a bude na jeho schopnosti dále spoléhat.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace