Héctor Herrera ztrácí půdu pod nohama

Hector Herrera na lavičce Atletica Madrid

Mexický záložník Héctor Herrera se stává v letošní sezóně La ligy stále častějším divákem zápasů Atletica Madrid. Zdá se, jakoby zcela zmizel z podvědomí Diega Simeoneho, který jej do utkání nasazuje sporadicky, a tak je číslo odehraných minut spíše smutné.

Ve dvou utkáních Ligy Mistrů a šesti soutěžních zápasech španělské ligy se „HH“ nedokázal vůbec zviditelnit a pozvolný ústup ze scény skončil 7.listopadu, kdy Herrera nastoupil k poslednímu utkání. Héctor Herrera doplácí na příchod konkurenta do záložní řady, Rodriga de Paula, ale také na již existující silný střed Atletica v podobě Kokeho, Kongdogbia nebo Lorrenteho.

Malá aktivita, špatná rozehranost a nulová forma se nutně přenáší i do výkonu v reprezentačním týmu, zejména pak při kvalifikačních utkáních. Trenér mexického národního týmu, Gerardo Martino, považuje Herreru za nenahraditelného středního záložníka a přesto, že se nepotkává s ideální formou a nerozehranost ho táhne ke dnu, mu nadále věří a staví jej v základní sestavě.

Otázkou zůstává, zda s blížícím se MS v Kataru nedojde trenérovi národního týmu trpělivost a nezačne dávat příležitost jiným hráčům. Samotný hráč by se svou pozicí měl něco dělat a možná zkusit změnit prostředí dokud je čas, tedy v zimní přestupovím období.

O kvalitách HH nelze pochybovat, jedná se o hráče s výbornou individuální technikou, ta ale trpí pod tíhou faktu, že je Herrera momentálně velmi nerozehraný a pomalý. V posledních reprezentačních utkání proti USA a Kanadě bylo na mexickém záložníkovi vidět, jak v rychlostních soubojích nestíhá, a to v útočné ani obranné fázi. Hector Herrera jistě není starý hráč nebo snad za zanitem. Stále má dost času na to, aby své kariéře udal ten správný směr. Možná i za cenu oběti, přestupu, snížení platu, změny ligové soutěže.

V Atleticu už pro Herreru místo v sestavě není, v Mexiku zatím ano. Ale otázka je, zda s blížícím se MS a houstnoucí atmosférou kolem konečné nominace, bude trenér Martino stále Herrerovi nakloněn. Buď Herrera z Atletika odejde nebo ztratí reálnou šanci podívat se s Mexikem na MS (pokud se na něj kvalifikuje).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace