Hleb ukončil kariéru a lituje promarněné šance: V Barceloně jsem se choval jako hlupák

Hleb v dresu BATE proti Barceloně (© marca.es)

Alexandr Hleb před několika dny oznámil konec kariéry, běloruský záložník při hodnocení kariéry vrátil i k působení v Barceloně.

Hráčem katalánského klubu byl čtyři roky, které však proložil hostováními ve Stuttgartu, Birminghamu a Wolfsburgu. Ve Stuttgartu a Arsenalu se mu nejvíce dařilo.

"Arsenal znamenal nejšťastnější období v mém životě, pracovat s Wengerem (tehdejší manažer Arsenalu), to bylo to nejlepší, co se mi mohlo přihodit. O každého hráče se zajímal a dokázal z něj dostat to nejlepší," říká Hleb. V Londýně se přátelil zejména s Cescem Fàbregasem, Tomášem Rosickým a Mathieuem Flaminim. Zbytek týmu označoval skupinu mladých záložníků jako Spice boys.

Hleb uvedl, že si za nepovedené angažmá v Barceloně může sám: "Byla to ze sto procent má chyba, ne Guardioly (tehdejší trenér Barcelony). On udělal vše pro to, abych se rychle přizpůsobil a naučil se jazyk. Ale já se choval jako hlupák. Kolektiv byl skvělý. Lituji, že jsem se nikdy nenaučil španělsky." Hleba přesvědčil k příchodu sám Guardiola, Bělorusovi ale uškodilo zranění v úvodu sezóny, po kterém se už do základní sestavy, jejíž útočnou část měl tvořit s Messim a Iniestou, nevrátil. "Guardiola je skvělý trenér, ale tehdy na lavičce prvního týmu debutoval a chtěl okamžitý úspěch. Když mužstvo hrálo skvěle, nezasahoval do něj."

"Trénovat po boku Xaviho, Messiho nebo Iniesty bylo úžasné. Občas jsem se při tréninku zastavil a jen s úsměvem sledoval Xaviho. Neudělal žádnou chybu. Ptal jsem se sám sebe, jak je to možné?"

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace