Hledá Real Madrid nové angažmá pro Hazarda?

Eden Hazard během svého působení v Realu Madrid

Vedení Realu Madrid si nemohlo nevšimnout, že se Edenu Hazardovi úplně nedaří přesvědčit trenéra Ancelottiho, aby hrával častěji v základní sestavě. Útočníka v letošní sezóně provází i menší zranění, a tak je belgický reprezentant více na lavičce než na pažitu. Real Madrid by se prodeji nebo hostování hráče nebránil, ale Hazardovi se z madridského bidýlka příliš nechce.

O kvalitách Hazarda přesto nemůže být pochyb a tak není divu, že se v kuloárech začíná mluvit o velkém zájmu ze strany Chelsea v první řadě, ale také o Newcastlu nebo West Hamu. Druhý jmenovaný se snaží profitovat ze zatím neomezeného toku saudskoarabských peněz a West Ham je zase jedním z nejpříjemnějších překvapení letošní Premier League a lákavou destinací pro mnohé hráče.

Dosavadní působení belgického nacionála v Madridu je spíše podprůměrné. Za tři sezóny stihl zasáhnout do 54 utkání, ve kterých vstřelil jen pět branek. Real za přestup Chelsea vyplatil 100 milionů eur, navíc podle smlouvy měl londýnský klub vyinkasovat další bonusy v návaznosti na odehraná utkání, získané trofeje atd. S ohledem na aktuální výkonost hráče ale asi víc Chelsea z přestupu nezíská.

Zranění za zraněním

Do svého prvního utkání na Bernabeu nastoupil Eden Hazard v ne úplně dokonalé formě, mluvilo se dokonce o nadváze, což se podepsalo na svalovém zranění. Po doléčení a slibném návratu na hřiště vyřadil na několik měsíců ze hry Hazarda Meunier během utkání Real Madrid – PSG. Po opětovném návratu na hřiště a novém zranění následovala operace a nová rekonvalescence. I po té hráči trenér Realu věřil a snažil se mu dávat další a další příležitost. Platilo to pro Zidaneho, platilo to z počátku i pro Ancelottiho. Čekání na návrat formy ale fanoušky i trenéra unavilo a to do té míry, že v základní sestavě se Hazard objevil naposledy 28.září a od 6.11. dokonce neodehrál ani minutu. Až do středečního utání LM, kdy si belgický reprezentant odkopal posledních deset minut.

Trenér Ancelotti má v situaci naprosto jasno. „Eden Hazard je fyzicky připraven nastupovat do utkání, ale bohužel pro něj preferuji jiné hráče.“ Hazardovi do karet nehraje ani aktuálně vynikající forma Vinciuse ani přesvědčení trenéra o tom, že Eden může nastupovat pouze na pravou stranu útoku, kde má velkou konkurenci. Ať tak či onak, Eden Hazard letos odehrál pouze 415 minut a je jedním z nejméně vytěžovaných hráčů Realu Madrid.

Madrid věří v nabídku, Hazardovi se pryč nechce

Pokud by v zimním přestupovém okně dorazila do Madridu nabídka, vedení by ji velice pečlivě zvažovalo. Hazardův přestup byl rizikem, nikdo netušil, zda si hráč z Chelsea přinese svou formu a bohužel se potvrdilo, že pokud je hráč špičkový v jedné lize, nemusí tomu tak být v jiné. Plat ve výši 30 milionů eur ročně z něj dělá nejlépe placeného hráče společně s Balem a to je příliš na někoho, kdo zahřívá lavičku. Jak tomu ale bývá, vysoký plat je velkým problémem pro potenciální zájemce. Real Madrid by rád zpět získal alespoň část investovaných peněz a tak zvažuje, že by hráče do konce sezóny nechal hostovat v jiném klubu. V ideálním případě by se totiž hráč rozehrál, jeho cena oopět trochu stoupla a případné vyjednávání o přestupu v létě by stavělo Real Madrid do jiné pozice. Spekulace o hostování nebo odchodu z Madridu ovšem vyvrací zdroje blízké Edenu Hazardovi. Belgický reprezentant totiž očekává narození dalšího potomka a jak se nechal slyšet, nedovede si představit, že by se tak nestalo v Madridu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace