Hledá se ztracený herní projev Atletica Madrid, zn. ihned

Atletico Madrid

Atletico Madrid má v letošní sezóně menší problém. Hra ve středu pole zaostává za očekáváním fanoušků i expertů. Koke se s alespoň trochu slušnější formou ještě nepotkal a celý tým tímto nedostatkem velice trpí.

Madridský klub ztratil to, v čem v posledních sezónách vynikal, převahu ve středu pole. Červenobílí dokázali udělat velký skok v kvalitě. V loňské sezóně byl Koke fantastický, Lorrente opakovaně rozbíjel obranu ssoupeře a Lemar se ve své vůbec nejlepší sezóně v dresu colchoneros prosazoval ve hře dopředu i dozadu. A to ani nemusíme zmiňovat Herreru, Kondogbiu, Saúla a Torreiru. Na hřišti naběhali stovky kilometrů a svou černou prací se podepsali pod výbornými výkony Atletica.

Obdivuhodné držení míče, důrazný pressing a ovládání hry s míčem nebo i bez něj je to, co ordinoval trenér Simeone svým svěřencům z lavičky. V této sezóně se ale hra, která Atletico vždy zdobila, předvádět hráčům nedaří. A to navzdory příchodu Rodriga de Paula, výborného hráče s působivým životopisem. Trenér se pokusil upravit rozestavení, Antoine Griezmann se stáhl hlouběji do pole. Bohužel žádné ovoce tento tah nepřinesl.

Koke ve středu pole propadá, Atletico Madrid by ale potřebovalo, aby převzal otěže týmu. Llorente se při současné absenci Trippiera a Vrsaljka musel zatáhnout až na pozici pravého obránce a ofenziva Atletica tak přišla o podporu druhého nejlepšího střelce minulé sezóny a vůbec nejlepšího nahrávače týmu. Kondogbia pro změnu zaskakuje ve středu obrany a přesto, že se De Paul zlepšuje mílovými kroky, není to zdaleka ten hráč, kterého jsme vídali v argentinské lize.

Aby toho nebylo málo, v této chvíli i přes průměrné výkony nenahraditelný Koke, kvůli nemoci úplně vypadl z tréninkového procesu. K dispozici není ani Griezmann a v obranných řadách bychom mohli hráče spočítat na prstech jedné ruky. Atletico bude již za v sobotu hrát na hřišti Sevilly a pokud nechce v tabulce spadnout mimo pohárové pozice, potřebuje nutně bodovat. Očekává se návrat Trippiera do sestavy, který by dovolil Lorrenteho přesun zpět do záložní řady. Kondogbia by měl plnit pokyny defenzivního záložníka a větší prostor na hřišti by měl mít i Herrera. V letošní sezóně se mexický reprezentant příliš na hřišti neohřál a minuty potřebuje jako sůl. Stejně jako se Atletico potřebuje vrátit na vítěznou vlnu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace