Hlídám se více než kdy jindy, říká k fotbalové dlouhověkosti 38letý Jorge Molina

Jorge Molina (© marca.es)

Jorge Molina dnes slaví 38. narozeniny a i přes pokročilý věk stále patř mezi důležité opory Getafe, které bojuje o vysoké cíle.

Azulones chtějí uspět v letošním ročníku Evropské ligy, kde je čeká v osmifinále Inter Milán, a sní o milionech z Ligy mistrů. V lize se drželi před nucenou pauzou kvůli koronaviru na bodové úrovni čtvrtého Realu Sociedad.

"Hlídám se více než kdy jindy, dodržuji striktní dietu, kterou si sám připravuji, abych měl váhu 87 kilogramů. Hodně trénuji, odpočívám a užívám si každý trénink a zápas. Tělo se ke mně vždy chovalo dobře, za dvacet let jsem neměl žádné svalové zranění," vysvětluje Jorge Molina cestu k úspěchu i ve věku, kdy už většina hráčů ohlásila konec kariéry. "Cítím se privilegovaný. Fotbal pro mě nepředstavuje oběť, tak tomu bylo, když jsem hrál v Terceře a Segundě B, teď si ho užívám."

"Mým velkým přáním je, aby se letošní ročníky Evropské ligy a ligy mohly dohrát, protože by to znamenalo, že se společnost vrací do normálu. Všichni ale tušíme, že život ani fotbal už nebudou stejné. Ještě si počkáme, než uvidíme plný stadion nebo až si budeme moci zajít na večeři do restaurace. Lidé se budou muset naučit žít jinak, alespoň krátkodobě. Společnost se změní. Lidé se chovají skvěle a dávají lekci politikům. Je úžasné sledovat obětavost a solidaritu doktorů, policistů, prodavačů i ostatních, kteří riskují vlastní životy, aby pomohli jiným, zatímco politici stále dávají přednost vlastním zájmům před těmi celé společnosti."

Getafe na rozdíl od jiných klubů neplánuje kvůli pandemii využít ERTE (zákon o možném snížení platů ve výjimečných situacích), prezident klubu Ángel Torres to několikrát zopakoval a zkritizoval bohatší kluby, které tak učinily, ale brzy budou utrácet vysoké přestupové částky. Jorge Molina souhlasí a přístup Getafe oceňuje: "Náš prezident udělal, co je po etické stránce správné. Getafe je (ekonomicky) zdravý klub a zachovalo se skvěle. Je to rozdíl oproti jiným klubům, které vyhlásily ERTE deset dnů po přerušení soutěže a za dva měsíce koupí hráče za 100 milionů eur."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace