Hokejová výměna potvrzena. Barcelona a Valencia si prohodily brankáře

Jasper Cillessen (© marca.es)

Valencia má novou brankářskou jedničku, z Barcelony přivedla Jaspera Cillessena. Do Barcelona naopak přestoupil Murara Neto.

Nizozemský reprezentant se netajil touhou Camp Nou opustit a zamířit do kvalitního týmu, kde bude chytat pravidelně. To se mu ve Valencii splní.

Celek z Mestally zaplatil za 30letého fotbalistu 35 milionů eur, což z něj dělá pátého nejdražšího brankáře historie. Cillessen se novému zaměstnavateli upsal na dobu čtyř let s výkupní klauzulí 80 milionů eur. "Je to neuvěřitelné, jsem šťastný. Valencia je výjimečný klub se skvělou historií. Řekl jsem, že chci jít přímo do Valencie. Mluvil jsem s Madurem a Koemanem, ale ne proto, abych se ujistil, jestli jde o dobrý výběr, ale aby mi o klubu něco řekli. Už se těším na začátek sezóny," uvedl Cillessen.

Opačným směrem zamířil Murara Neto, a to za cenu 26 milionů eur plus až 9 milionů eur v bonusech. V podstatě tak jde o hokejovou výměnu "kus za kus". Brazilec bude krýt záda Ter Stegenovi a šanci bude dostávat podle všeho jen v Copa del Rey. s Barcelonou podepsal brzy 30letý gólman kontrakt na čtyři roky, jehož součástí je i výkupní klauzule 200 milionů eur.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace