Hostování nefungují

Gerard Deulofeu (© google.com)

Máte-li v kádru fotbalisty, kteří sice mají určitou kvalitu, nebo v nich dříme doposud neproubuzený talent, ovšem stěží by se procpali na soupisku prvního týmu, zpravidla se pošlou na hostování. Tam posbírají zkušenosti, vyhrají se a na přesrok se vrátí do rodného hnízda připraveni na náročný skok o patro výše v klubové hierarchii.

Jenže pozor! V Barceloně nedávná historie a zkušenosti vypovídají o tom, že výše zmíněná politika v katalánském klubu v posledních deseti letech zrovna nefunguje a z toho důvodu mnoho hráčů Camp Nou opustit nechce, neboť se domnívají, že to znamená konec kariéry mezi azulgranas. Statistiky nelžou. Od dob proslulého Dream Teamu pouze Albert Chapi Ferrer, jenž v sezóně 1989-90 hostoval v Tenerife, „přečkal“ hostování bez úhony a po návratu mezi culés strávil osm úspěšných sezón. Snad ještě v sezóně1994-95 Óscar García se po ročním hostování v Albacete vrátil do Barcelony, kde setrval další tři roky, ale pravidelně nikdy nenastupoval.

Za éry trenéra Franka Rijkarda odešlo na hostování deset fotbalistů, kteří už za Barçu nikdy nehráli (David Sánchez, Riquelme, Sergio García, Ros, Óscar López, Fernando Navarro, Saviola, Maxi López, Motta a Crosa). To samé za dob Guardioly, jenž sice hodně spoléhal na canteru, ovšem s hostováními mu to příliš nevyšlo (Henrique, Cáceres, Hleb, Keirrison, Botía a Bojan). Za současné vlády Tita Vilanovy odešli na hostování čtyři borci a nevypadá to, že by se s některým z nich do budoucna nějak počítalo (Afellay, Fontàs, Cuenca a Bojan).

Barcelona má nyní ve svých řadách hned několik fotbalistů, kteří by mohli být odesláni na hostování. Tím nejpravděpodobnějším by mohl být Deulofeu, kolem nějž se netočí jen Sevilla, ale i Valencia, Real Sociedad, nebo bundesligový Dortmund. Jeho otec sice tvrdil, že by mu hostování nevadilo, nicméně obava z toho, aby nedopadl jako ostatní jeho kolegové, byt je předurčen stát se jednou hvězdou klubu, určitě někde v koutku duše je.

Rafinha, Sergi Roberto, Bartra, nebo Tello rovněž mohou balit kufry na roční sběr zkušeností, nicméně každý z nich je osobitý případ a záleží u něj na řadě okolností. Rafinha vypadá nejjasněji, že klub opustí, hostování v Celtě vypadá jako hotová věc. Budoucnost Sergi Roberta velmi závisí na tom, co se stane s Thiagem Alcántarou. Jestliže Thiago zaplatí svou výkupní klauzuli, Sergi zůstane v prvním týmu. A nové posily ovlivní pohyb dalších nadbytečných hráčů.

Hráči, kteří odešli na hostování:

2012-13

Afellay (Schalke)
Fontàs (Mallorca)
Cuenca (Ajax)
Miño (Mallorca)

2011-12
Henrique (Palmeiras)
Keirrison (Cruzeiro)
Hleb (Wolfsburg)

2010-11
Keirrison (Santos)
Henrique (Racing)
Hleb (Birmingham)
Alex Sánchez (Zaragoza)

2009-10
Cáceres (Juventus)
Henrique (Racing)
Hleb (Stuttgart)
Keirrison (Benfica)
Xavi Torres (Málaga)
Botía (Sporting)

2008-09
Henrique (Leverkusen)
Crosas (Celtic)

2007-08
Motta (Atlético)
Crosas (O.Lyon)

2006-07
Maxi López (Mallorca)

2005-06
Oscar López (Betis)
Fernando Navarro (Mallorca)
Saviola (Sevilla)

2004-05
Sergio García (Levante)
Ros (Numancia)

2003-04
David Sánchez (Albacete)
Riquelme (Villarreal)

2002-03
Alfonso (Betis)

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace