Hotovo: Kylian Mbappé podepsal smlouvu s Realem Madrid

Kylian Mbappe

Španělská média zareagovala na spekulace o tom, že by francouzský útočník PSG, Kylian Mbappé, mohl jednat o smlouvě s anglickými kluby, a tvrdí, že kapitán francouzské reprezentace má již podepsaný pětiletý kontrakt v Realu Madrid. Ten z něj učiní nejlépe placenou hvězdu Galácticos s ročním platem 20 milionů eur čistého plus bonusy.

Kylian Mbappé a Real Madrid se již před dvěma týdny dohodli, že se francouzský útočník 1. července stane hráčem klubu, jak potvrdil španělský mediální gigant Marca. Za 133 dní tak oficiálně skončí nejdelší fotbalové námluvy historie, hráč i Real si splní své velké přání a spojí konečně své osudy, čímž ukončí cestu, jež započala v létě 2017.

Francouzský útočník se v minulém týdnu sešel s prezidentem PSG, kterému své rozhodnutí oficiálně oznámil a také ho požádal, aby mu vedení nepředkládalo žádné další nabídky na prodloužení smlouvy. Důvodem byl fakt, že se Kylian Mbappé zavázal pětiletou smlouvu Realu Madrid, kterou podepsal před dvěma týdny.

Závěrečná kapitola celé ságy se odehrála přesně podle předpokladů. Real Madrid se chtěl vyhnout nesrovnalostem, proto počkal až do chvíle, kdy bude moci s Mbappém jednat, a hráč se podle slibu vzdal třetí části velkého bonusu, který by dostal podle smlouvy s PSG.

Real Madrid měl o podpis smlouvy pochopitelný zájem, ale v jednání chtěl pevně držet otěže. Proto hráči řekl, že se rozhodnout musí nejpozději v únoru 2024. Na základě první dohody z května 2022 byla stavěna i jednání současná, i když bylo potřeba vyřešit spory v otázce hráčových image.

Real Madrid ale na pokyn samotného prezidenta klubu své požadavky snížil, přestože si musel být vědom toho, jak elitářské zacházení s Mbappé může vyvolat problémy v šatně. To byl také důvod toho, proč vedení klubu hráčově okolí naznačilo, že Mbappého plat bude muset být v souladu s klubovým stropem.

Mbappého poradci nakonec na snížení ekonomických podmínek přistoupili a společně s hráčem odsouhlasili podpis pětileté smlouvy s ročním platem ve výši 20 milionů eur čistého. Poslední dílek do skládačky zapadl a fanoušci se mohou těšit na 1. července 2024, kdy budou mít možnost poprvé na vlastní oči zřít zbrusu nový Bernabeu. V rámci oficiální prezentace by současně měla přijít i třešnička na dortu, jíž bude představení Kyliana Mbappého.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace