Hráči Realu Madrid ovládli individuální ocenění UEFA

Cristiano Ronaldo (© marca.es)

Na galavečeru v Monaku byly nejen rozlosovány základní skupiny Ligy mistrů, ale také rozdána individuální ocenění UEFA. Většinu si jich rozdělili hráči Realu Madrid.

Nejlepším fotbalistou Evropy za sezónu 2016/2017 byl zvolen Cristiano Ronaldo, který si tak zopakoval loňské prvenství a celkově získal tuto cenu již potřetí. Portugalec posbíral v hlasování 80 trenérů, jejichž týmy zasáhly do minulého ročníku Ligy mistrů a Evropské ligy, a novinářů z 55 členských zemí UEFA, celkem 482 bodů, druhý Lionel Messi z Barcelony 141 a třetí brankář Juventusu Gianluigi Buffon 109.

Dvaatřicetiletý fotbalista, jenž byl v minulém ročníku Ligy mistrů s 12 góly nejlepším střelcem a pomohl Realu Madrid stát se prvním klubem, který obhájil ušatý pohár, triumfoval také v anketě o nejlepšího útočníka. "Hraji za Real Madrid, nejlepší klub světa, a mám možnost hrát neustále na nejvyšší úrovni a užívat si to. Jsem šťastný, že zde mohu být další rok. Děkuji spoluhráčům i fanouškům, kteří mi k ocenění pomohli a podporují mě," uvedl Cristiano Ronaldo, jehož agent Jorge Mendes popřel spekulace některých médií, podle nichž měl Portugalec požadovat po vedení Realu Madrid zvýšení platu na 40 milionů eur čistého ročně a stát se tak nejlépe placeným hráčem světa.

Ronaldův spoluhráč Luka Modrić se radoval z ocenění pro nejlepšího záložníka, Sergio Ramos, další člen ansámblu Bílého baletu, si odnesl trofej pro nejlepšího obránce. Nadvládu Realu Madrid narušil jen Buffon, jemuž patří cena pro nejlepšího brankáře.

Individuální ocenění UEFA za sezónu 2016/2017:

Nejlepší fotbalista Evropy: Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Nejlepší útočník: Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Nejlepší záložník: Luka Modrić (Real Madrid).

Nejlepší obránce: Sergio Ramos (Real Madrid).

Nejlepší brankář: Gianluigi Buffon (Juventus).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace