Hráči základu nejsou lepší než já

Pape Diakhaté (© fifa.com)

Tiskových konferencí a rozhovorů, kde se naplká spousta frází a neupřímností je určitě spousta a bohužel drtivá většina. Ovšem ten, který poskytl stoper Granady Pape Diakhaté světově uznávanému časopisu France Football měl od výše zmíněných hodně daleko. Situace tohoto obránce tmavé pleti narozeného v Senegalu není příjemná ani pro jednu ze zainteresovaných stran. Jeho příchod nebyl z nejlacinějších (4,5 milionů eur) a vysedávání na lavičce nikomu radost příliš nedělá. Jestliže to před nějakým časem byli jeho agenti, kteří tvrdili, že herní prostor a jednání s jejich klientem je nepřijatelné, pak teď je to sám fotbalista, jenž vybouchl a vyložil vše co ho trápí francouzským novinářům.

Diakhaté za vlády trenéra Anquely hrál minimálně a teď pod vedením Lucase Alcaraze už nehraje vůbec a pravidelně dokonce chybí i v nominacích k ligovým duelům. Ve dvou z nich hráč nominován být nemohl, protože byl zanesen na listině zraněných hráčů. Jenže podle Diakhatého to není pravda. "K cestám do Viga a Zaragozy se napsalo na klubovém webu, že jsem zraněný, jenže ve skutečnosti jsem ještě večer trénoval s týmem. To je něco, co mě hodně pobouřilo. To už překračuje sportovní rámec", zlobil se stoper.

Sám Diakhaté se ptá, jak je možné, že se s nejdražší posilou, která pobírá nejvyšší plat v kádru, nepočítá. Což je situace, která nevrhá dobré světlo na ty, kteří dali podnět k uskutečnění přestupu do Granady, protože výkon neodpovídá ceně, která se za něj svého času zaplatila. "Je to nepochopitelné, že se nejdražší posila klubu s nejvyšším platem nechá stranou. Nechápu to". 

I přesto hráč Granady nadále pracuje v každodenním tréninkovém procesu a doufá, že mu to pomůže k místu v sestavě. "Pokračuji v práci, dělám speciální posilovací cviky, abych byl v lepší formě. Ale nic se nemění". 

"Nechápu to. S tou největší pokorou. Kdyby přišel trenér a řekl, že dva stopeři, co hrají na mém postu, jsou lepší, žádný problém. Zatnu zuby a budu makat dál. Ale střední obránci v základní sestavě nejsou lepší než já a nedostal jsem žádné vysvětlení", argumentuje Diakhaté.

Navíc se cítí být koučem Alcarazem diskriminován: "Přišel a hodilo se mu, že jsem byl v trestu a proti Realu Madrid nemohl hrát, aby mne odložil. S tímto rozhodnutím od začátku souhlasím, pokud mužstvo vyhrává, není třeba něco měnit, ale vzadu se udělalo několik chyb. Za této situace měl s několika hráči osobní pohovor, ale se mnou nikdy mluvit nechtěl, aby mi nastínil svůj pohled na věc".

Vedle toho Diakhaté nezapomněl zdůraznit, že jestli se jeho situace v Granadě nezmění, bude muset klub v létě opustit. "Do tohoto klubu a španělské ligy jsem přišel, abych byl herec a ne divák. Jestli se nic nezmění, je jasné, že budu muset odejít", uzavřel důrazně senegalský obránce.


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace