Hrdý Madrid potupen, Real i Atlético odchází z LM poraženi

Atlético Madrid a Benfica v utkání Lgiy mistrů

Noche negra, neboli černá noc. Druhé kolo základní skupiny Ligy mistrů bylo pro týmy z Madridu potupou. Real i Atlético z kolbišť soupeřů odchází poraženi a od fanoušků zaznívá velká kritika. Snáší se zejména na hlavu Carla Ancelottiho, který nedokázal vyzrát na překvapivě efektivní Lille. Ještě hrozivěji ale vypadá čtyřgólový příděl, který si z Benficy odváží Atlético.

Porážky ve fotbalovém světě přichází a nejsou ničím novým. Vždy ale vyvolají nespokojenost a to i v případě Realu Madrid, který padl po šňůře 36 utkání. Fanoušci si silou zvyku mysleli, že výhry budou přicházet téměř automaticky. Real ale padl na tvář a diagnóza je jasná: chybí Kroos.

Zatímco trenér Carlo Ancelotti chodil kolem horké kaše a všem vysvětloval, že se tým ze zápasu může ponaučit, novináři na něm nenechali nit suchou. „Madrid se v Lille stal maličkým a padl na zem tak, jako padají týmy, které podcení turnaj. Co je s Realem špatně? Není přece normální, že si proti Lille vytvoří jen dvě gólové šance. Mezi tímto Madridem a tím z loňské sezóny je propastný rozdíl. Je brzy na to, abychom zatratili Bílý balet, ale je nepopiratelné, že se něco děje.“

Tým s nejvíce tituly na světě, los galacticos, se ocitl v křehké situaci. Takové jsou fotbalové cykly, jednou je tým nahoře, podruhé dole. Daleko hlubší je ovšem rána pro Atlético, které si prochází krizovým obdobím. „Zdrcené a ponížené skvělou Benficou taženou Di Mariou. Atlético vedené chaotickým trenérem odcházelo ze stadionu Da Luz v katastrofálním stavu. Týmu se nepodařilo vstřelit branku se třemi středními obránci, ani se čtyřmi, v základní sestavě ani s náhradníky. Byla to ostudná podívaná a Atlético klidně mohlo dostat branek šest,“ píše El Mundo.

Ranec problémů, který si sebou Atlético táhne, otevřel Di Maria, muž který s přibývajícím věkem fotbalově zraje. „Pokud jste čekali na reakci Madridu, nedočkali jste se jí. Simeone ani nemávl rukou a Atlético vypadalo jako unavený tým bez schopnosti reagovat,“ uzavřelo kritiku El Mundo.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace