Hvězda Frenkieho De Jonga padá za horizont

Z posledního El Clásico si Barcelona odnáší mimo konečný výsledek i další nepříliš dobré zprávy. Našlo by se nejedno jméno, jehož výkon neodráží výsledky z přípravy v Saudské Arábii: Frenkie de Jong. Nizozemský reprezentační záložník by měl držet otěže Barcelony pevně ve svých rukou, ale v posledním zápase byl jedním velkým zklamáním.

V utkání Superpoháru mezi dvěma velkými rivaly, Realem Madrid a Barcelonou, nikoho nepřekvapilo, že už v poločase došlo na střídání a prvním, kdo šel do šaten, byl právě Frenkie de Jong společně s nováčkem v dresu Barcelony, Ferranem Torresem. Trenér Xavi holandského záložníka nahradil Pedrim, protože ve hře de Jonga neviděl očekávané nasazení, ani výpomoc obranné fázi a už vůbec ne doplnění útoku z druhé vlny. Prostě to byl 45 minut neviditelný hráč, pouhý stín toho, na co jsme bývali zvyklí.

Jedná se o situaci, která se v poslední době opakuje příliš často. Odchod Frenkieho v létě 2022 už není pouhým výstřelem do tmy. S ohledem na výkonost hráče z posledních měsíců se o této možnosti uvažuje častěji a častěji. Barcelona potřebuje peníze na financování dalších přestupů a nizozemský záložník je v tuto chvíli nejlogičtějším řešením.

Klub by prodejem de Jonga inkasovala zajímovou částku, protože je nadále považován za špičkového evropského záložníka. A kdo ví, možná by si tak Barcelona mohla splnit sen – příchod Haalanda. Pedri na hřišti nahradil de Jonga a hra Barcelony se diametrálně změnila. Busquets je neodmyslitelnou součástí týmu a na třetí pozici se v týmu tlačí hned několik talentů – La Masie, Gavi, Nico. Každý z nich je jiný, ale všichni mají dostatek talentu a chuti na to, aby přesvědčili Xaviho o svých kvalitách.

Frankie de Jong se nečekaně dostává až na čtvrtou kolej a otevírá se před ním více než reálná možnost, že v létě bude chtít změnit angažmá.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace