Hvězda na dresu se Španělsku vyplácí

Hodně ceněný detail... (© marca.es)

Jaké částky si RFEF (Španělský fotbalový svaz) účtuje za venkovní přátelské zápasy národního týmu?

Až do loňského léta to bylo okolo 600 tisíc eur za utkání, když ale La Roja zvítězila na mistrovství světa v Jihoafrické republice, inkasované cifry se znásobily. Hvězda na dresu vyšponovala cenu zápasu proti Španělsku až na 2,5 milionu eur, což je mezi národními týmy nejvíce. Brazilci si účtují kolem 2 milionů eur za devadesát minut, Argentina 1,5 milionu eur.

"Dříve nám ani nezvedali telefon, ale teď..." komentuje atraktivitu Španělska mluvčí RFEF Jorge Carretero. Del Bosqueho výběr odehrál od světového šampionátu osm venkovních přátelských duelů, celkově díky nim přibylo do pokladny svazu 15 milionů eur. A to i přes to, že La Roja se v nich výsledkově i herně trápila.

Poslední utkání v kostarickém San José například přišlo tamější svaz na částku blížící se 3 milionů eur. Ve smlouvě bylo zakotveno, že Del Bosqueho nominaci musí ze 70 procent tvořit hráči, kteří hráli v Jihoafrické republice a v kvalifikaci na mistrovství Evropy 2012. Samotní hráči obdrží za přátelský zápas 3 tisíce eur na hlavu, za soutěžní mač pak dvakrát tolik.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace