I letos převyšují přestupové zisky výdaje

Radamel Falcao (© as.com)

La Liga pokračuje v úsporném režimu. Stejně jako vloni i letos kluby utrácejí za přestupy méně než inkasují.

Během minulého léta utratila dvacítka účastníků Primery 144,6 milionu eur, zatímco získala 217 milionů eur. Letos obě cifry výrazně narostly. Směrem do La Ligy přišlo 396,5 milionu eur, za posily pak kluby vydaly celkem 254,5 milionu eur, což znamená, že soutěž je 142 milionů eur v plusu.

A to jako jediná velká liga v Evropě, ve všech ostatních výdaje převyšují zisky. Nejmarkantnější je to v Premier League, kde se utratilo 434 milionů eur a získalo jen 90 milionů eur. A to ještě Manchester United a Chelsea pořádně nezačaly s nakupováním...

Vše se ovšem může změnit v případě přestupu Garetha Balea do Realu Madrid a stopera do Barcelony. Oba transfery z anglické ligy by dohromady mohly dosáhnout až částky 150 milionů eur.

Barcelona a Real Madrid již utratily 144 milionů eur, což je 56,5 procent celkové cifry, a jsou v minusu 51 milionů eur. Liga ostatních, tedy zbylých 18 klubů Primery, tak je v plusu 193 milionů eur.

Třináct zástupců La Ligy je prozatím, pokud jde o přestupy, v zelených číslech. Nejvíce obdržela Sevilla, a to 70,4 milionů eur. Následuje Real Madrid se 65 miliony eur. Nejlepším poměrem se však může pochlubit Atlético, když získalo 58,5 milionu eur a utratilo jen 16 milionů eur.

Hodně posiluje Villarreal, jehož získaní hráči stáli 12,7 milionu eur a za prodané inkasoval jen 6 milionů eur. Athletic zaplatil za Kike Solu a Beñata 12,5 milionu eur. Almería a Rayo Vallecano jako jediné kluby zatím neutratily ani euro.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace